Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Erkel jegyében az Erkelben       

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Garami Veronika • MAGAZIN • 2019. október 30. 17:30
Erkel jegyében az Erkelben       
Hírek az Implom-iskolából

Pánti Anna operanagykövet és a gyulai csoport

Fotó: Gyulai Implom József Általános Iskola 

Az Erkel Színház OperaKaland projektjének keretében idén októberben Erkel Hunyadi László című operáját mutatták be Budapesten. A Gyulai Implom József Általános Iskola 35 tanulója és kísérőtanáraik (Dávid Orsolya, Gál András, Garami Veronika, Somogyi Zoltánné Kónya Ildikó) Erkel Ferenc közelgő születésnapja alkalmából a zeneszerző emlékének adóztak az előadás megtekintésével.

A csodálatos dallamok felcsendülése és a lenyűgöző látvány felejthetetlen élményt nyújtott mindenki számára. Ezt még fokozta, hogy Pánti Anna Erkel-díjas operaénekes, operanagykövet a délelőttöt velünk töltve közelebb hozott minket az opera világához. 

Betekintést nyerhettünk általa a színházban folyó munka rejtelmeibe is. Az előadás végén abban a megtiszteltetésben részesített minket, hogy „odavarázsolta” közénk az előadás néhány szereplőjét. Így személyesen találkoztunk Kriszta Kinga (Gara Mária) operaénekessel, Sümegi Eszter (Szilágyi Erzsébet) Kossuth-díjas énekesnővel és Medveczky Ádám Kossuth-díjas karmesterrel, aki a közelmúltban ünnepelte 50 éves operai jubileumát. 

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Gyulai Implom József Általános Iskola 

A színház előcsarnokában található Erkel-szobornál megemlékeztünk a zeneszerzőről. Ott köszöntünk el Pánti Annától, akivel november 8-án ismét találkozhatunk majd Gyulán, egy rendhagyó énekóra keretében.

Az „operaházi” kirándulásunk életre szóló emléket jelentett a csoport minden tagjának.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)