Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A Dürer-iskola Minecraft-Matyik csapata képviseli városunkat a Bolyai-verseny döntőjében

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • G. K. E. • MAGAZIN • 2019. október 25. 09:50
A Dürer-iskola Minecraft-Matyik csapata képviseli városunkat a Bolyai-verseny döntőjében
Kihirdették a matematikai csapatverseny körzeti elődöntőjének eredményeit

Nyolc csapat képviseli majd Békés megyét a Bolyai-matekverseny budapesti döntőjében november 23-án, köztük a Gyulai Dürer Albert Általános Iskola hetedikesei, akik Minecraft-Matyik névvel „szálltak ringbe” a körzeti elődöntőben. Az eredményeket október 24-én hirdették ki az Erkel Ferenc Zeneiskolában. A felkészítőknek járó fődíj Szarvasra került.

 

Fotó: Gyulai Hírlap –

Harmadik osztálytól nyolcadikig vettek részt a megye iskolái a Bolyai Matematikai Csapatverseny megyei, illetve körzeti elődöntőjében október 11-én, amint erről lapunkban beszámoltunk. A tanulóknak főként logikai feladatokat kellett megoldaniuk, nem a tananyagot kérték rajtuk számon. Az eredményeket október 24-én hirdették ki az Erkel Ferenc Zeneiskola hangversenytermében.

Kepenyes András, a Gyulai Tankerületi Központ Gyomaendrődi Térségi Irodájának vezetője megnyitóbeszédében kifejtette, a versenyt tizenharmadik alkalommal rendezték meg, Békés megyében csaknem háromszáz csapat nevezett be a megmérettetésre. Kiemelte: a legsikeresebbek azok lettek, akiknek az „együtt” volt a kulcsszavuk, akik szívvel-lélekkel vettek részt a munkában, akik megfelelően kommunikáltak egymással, és akiknek megadatott a helyes felkészülés és koordináció. Kepenyes András a gyulai önkormányzat nevében is gratulált a csapatoknak, a felkészítőknek és a szülőknek, majd eredményes szereplést kívánt mindazoknak, akik bejutottak az országos döntőbe.

 

Kepenyes András, a Gyulai Tankerületi Központ Gyomaendrődi Térségi Irodájának vezetője

Fotó: Gyulai Hírlap –

Az ünnepségen fellépett a „Lila” iskola kórusa, több diákja és szavalója, illetve az Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola egyik zenekara. A felkészítő tanároknak járó fődíjat Szabó Józsefné, a szarvasi Benka Gyula Evangélikus Általános Iskola és Óvoda pedagógusa vehette át, aki úgy nyilatkozott, az elismerés egykori kollégáját, Révész Évát is megilleti.

A 3. osztályosok közül döntőbe a Békéscsabai Petőfi Utcai Általános Iskola Matekfogat (Molnár Alexandra, Szalma Bence, Vaszkó Benedek, Zsóri Boróka) csapata került. Felkészítő tanáruk: Bálint Zoltánné. Gyulaiak nem kerültek be az első három közé.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap –

A 4. osztályosok mezőnyében a Békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium Matrózai (Földi Armand Róbert, Giricz Levente, Paluska Viktor, Szűcs Dániel) szerezték meg az első helyet. Felkészítő tanáruk: Bíró Jánosné. A Gyulai Implom József Általános Iskola Matekzseni csapata (Beliczai Balázs, Hidvégi László, Lajos Bertalan, Merényi Márton) második lett. Felkészítőik: Ökrös Márta, Szabó Gabriella és Csukásné Kovács Katalin.

Az 5. osztályosok közül első a Lencsési Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Nyerő Négyese (Szathmáry Zsombor Péter, Kitzing Sebő Tamás, Nagy Ákos, Meliska Zsolt) lett. Felkészítő tanáruk: Hőgye Valéria. A Gyulai Implom József Általános Iskola Négyszer-encsés csapata (Árpási Zoltán Levente, Csatári Zsombor, Gyenge Gergő, Krizsán Gréta) a képzeletbeli dobogó harmadik fokára léphetett fel. Felkészítőik: Szabó Beatrix és Gulyás Csaba.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap –

A 6. osztályosok közül a legjobban a Békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium E=Mc^2 csapata (Agoston Karla, Balog-Homonnai Szonja, Csendes Eszter, Erdei Máté) teljesített. Felkészítő tanáruk: Borbély Gabriella. Ebben a kategóriában gyulai diákok nem kerültek be az első három közé.

Általános iskolai kategóriában a legjobb 7. évfolyamos csapatnak a Gyulai Dürer Albert Általános Iskola Minecraft-Matyik fedőnevű társasága (Matus Arnold, Patkás Zsolt, Dudaszeg Tamás, Havas Balázs) bizonyult. Felkészítőjük: Csanálosiné Csizmadia Beáta.

Gimnáziumi kategóriában az Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium Vonósnégyese (Berencsi Zsombor, Viczián Márk, Szénási Vendel, Fejes Ádám) győzött. Felkészítő tanáruk: Marosvölgyiné Rideg Ágnes.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap –

A nyolcadikosok közül általános iskolai kategóriában döntőbe a végegyházi Savio Szent Domonkos Katolikus Általános Iskola és Óvoda Kaktuszok csapata (Lukács Tímea, Krajcsó Emese, Magyar Zsanett, Földi Dóra) jutott. Felkészítőjük: Octavian Mircea Caimacan. Gyulaiak ebben a felállásban nem szereztek dobogós helyet.

Gimnáziumi kategóriában a Békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium Nem Tudom elnevezésű 8. osztályos együttese (Gubucz Emma, Csiaki Bence, Polczer Barnabás, Dankó Gergő) tarolt. Felkészítőjük: Kiss Péter. Gyulaiak nem jutottak be az első három közé.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)