Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Oktoberfest volt az Erkel-gimnáziumban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2019. október 25. 09:20
Oktoberfest volt az Erkel-gimnáziumban
A német nyelvi vetélkedőn általános iskolások és középiskolások is részt vehettek

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Oktoberfest elnevezéssel általános iskolásoknak és középiskolásoknak szervezett játékos, német nyelvi vetélkedőt október 24-én a Gyulai Erkel Ferenc Gimnázium. 

Sárosiné Sárközi Andrea igazgatóhelyettes lapunknak elmondta: 12 csapat nevezett a megmérettetésre, közülük négy általános iskolásokból álló csoport. 

– Elekről is érkeztek hozzánk fiatalok a vetélkedőre, amelyet 10 éve tartunk meg iskolánkban. Annak idején Veres János tanár úr ötlete alapján indult el az akkor még kötetlen délutáni program, amelyből később verseny lett, ám még mindig nem a versengés a megmérettetés lényege – ismertette. Hozzátette, hogy kezdetben csak az erkeles fiatalokat hívták meg, később lett nyitott a vetélkedő. 

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

A megnyitón Zámori Ida intézményvezető köszöntötte a diákokat. Beszédében az Oktoberfestről is megosztott néhány érdekességet, mint kiderült, az a kezdetekkor, vagyis 1810-ben még nem sörfesztivál volt. 

A folytatásban egy, a tanulók által készített kisfilmet vetítettek le, amelyben a ditzingeni testvériskolát mutatták be a megjelent általános iskolásoknak. A mozit zenés polka követte, majd kezdetét vette a verseny, amelyen puzzle, szókereső, zenei kvíz és más játékos feladatok várták a diákokat. 

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

A gimnáziumban a program közben fotósarok üzemelt, a büfében pedig a valódi Oktoberfestet idézték meg kolbásszal, almalével és sváb pereccel. Az eseményt a legjobbak kihirdetése és díjkiosztó zárta. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)