Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Szecskanap az Erkelben

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MAGAZIN • 2019. október 03. 15:00
Szecskanap az Erkelben
Hírek az Erkel Ferenc gimnáziumból

 

Fotó: Erkel Ferenc Gimnázium

Hagyomány az Erkel Ferenc Gimnázium életében, hogy az új, kilencedikes tanulóknak többszörös próbát kell kiállnia azért. hogy igaz „erkeles” diákká váljanak.

Az első próbatétel a szecskatábor, ami most augusztus végén zajlott. Itt városi akadályverseny keretein belül fedezhették fel a gyerekek Gyula város kulturális emlékeit, majd játékos feladatokon keresztül láthattak bele a gimi életébe, ismerhették meg egymást.

Az igazi megmérettetést azonban az október 2-án megrendezett Szecskanap jelentette. A kilencedikes osztályok először a Lenin-gödörben bizonyították, hogy fizikailag érettek arra, hogy erkeles gimnazisták legyenek. Tizenkettedikes iskolatársaik különböző fizikai feladatokkal tették próbára őket, volt tojásvivő táncos sorverseny, talicskázás, futás, fekvőtámasz, és még sok más erőpróba.

 

 

Fotó: Erkel Ferenc Gimnázium

Ezek után következtek a kulturális műsorok. A szecskák előzetes feladatot kaptak a tizenkettedikes osztályoktól: megadott zeneszámokra táncot kellett bemutatniuk, majd egy jelenet következett, melyben különböző tárgyakat kellett felhasználniuk. Nagyon színes műsorok készültek: volt eskükői forgatag, közös bográcsozás, gengszter-történet, fergeteges osztálybuli. A bemutatók után az előadásokat a végzősökből álló zsűri négy kategóriában díjazta.

Nagy hagyománya van az iskolában annak is, hogy a kilencedikesek közül a végzősök kiválasztják a legeket. Így kapott díjat pl. a leggördülékenyebb szecska, a legnótatább Törpilla szecska, a legpörgősebb szecska vagy a legjobb masszőr szecska. Ezek után a testvérek avatása következett, amikor is a tizenkettedikes diák adott feladatot kilencedikes testvérének. A játékok sorát az új iskolavezetés avatása zárta, akiknek – meglepetésként – egy erkeles verset kellett írni.

Az est a szintén hagyományos szecskaesküvel zárult, amit 1998 óta változatlan szöveggel mondanak el a szecskák.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)