Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Még várják a segítséget a sporttörténeti kiadványhoz

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2019. augusztus 08. 16:00
Még várják a segítséget a sporttörténeti kiadványhoz
Kovács István a 150 éves a fürdővárosi sportéletről ír könyvet

Jövőre ünnepli a fürdőváros sporttörténetének 150. évfordulóját, ennek kapcsán ír sporttörténeti könyvet Kovács István. Az örökifjú atléta a kötet megírását ez év végére tervezi, ehhez azonban ismét az egyesületek, szakosztály vagy egykori sportolók segítségét kéri.

Kovács István sporttörténeti kötetet ír a fürdővárosnak

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Ahogy már korábban megírtuk a fürdőváros közismert személyisége a fürdőváros sporttörténetének 150. esztendejét veti papírra. A könyv már szinte teljes, ám további írásos sporttörténetekre és fotókra van szükség a befejezéshez.

 – Százötven éves Gyula város sportja, a jubileumi évfordulóra egy sportkönyv megírására vállalkoztam. A fürdőváros bemutatása után az első világháború előtti, a két világégés közötti, majd a rendszerváltás utáni sporttörténeti emlékeket fogom dokumentálni.

Kovács István kiemelte, hogy a kiadványban a gyulai sportélet azokat a gyulai vagy a városból elszármazott sportolókat, edzőket és sportvezetőket sorolja fel, akik nem csak Európában, hanem a földgolyó túlsó felén is letették névjegyüket.

– A könyv emléket állít többek között Annus Adrián,Kelemen Endre,Berczik Zoltán,Szabó Jenő, Petróczki Zsombor, Lovász György,Lechner Zsolt,Kocsis Lajos,Szegedi Sándor, Mult József, Gyepes Barnabás, Erkel Ferenc, Rapport Richárd, Nagy Sándor vagy Kovács Kornélia sporteredményeinek és pályafutásának, de edzőként Gallovich Tibor, Bodola Gyula, Reisz József, Széchy Tamás, Szilágyi SándorMolnár Lajos, Winkler Andor, id. Christián László, Alt Sándor vagy Szabó Ferenc munkássága is megjelenik.

A szerző a jövő évre támogatók jelentkezését várja a kötet kiadásához, hogy Gyula város 150 éves sportemlékeit örökre megőrizhessük.

A részletekről a kovacscsopi@citromail.hu e-mail-címen vagy a 06-30/779-0962-es telefonszámon lehet érdeklődni.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)