Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ősszel indul a Rákóczi utca csapadékvíz-elvezető rendszerének felújítása

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2019. július 12. 10:00
Ősszel indul a Rákóczi utca csapadékvíz-elvezető rendszerének felújítása
A beruházás költsége több mint 36 millió forint lesz

ökrös istván és mádai éva

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

Lakossági fórumot tartottak a Rákóczi utca csapadékvíz-elvezető rendszerének felújításáról július 11-én, ahol Ökrös István önkormányzati képviselő és Mádai Éva, a mérnöki osztály munkatársa számoltak be a részletekről.

Ökrös István elmondta, hogy a lakossági fórumot a Rákóczi utca csapadékvíz-elvezető rendszerének felújítása miatt hívta össze. Mint ismeretes, az önkormányzat a tavalyi évben két TOP-os pályázatot is nyert: az elsőből tizenegy helyszínen valósultak meg munkálatok, mintegy 400 millió forintból, a másodikból helyszínen végeznek el beruházásokat, összesen 387 millió forintból, utóbbinak része a Rákóczi utca vízelvezetésének felújítása is.

A képviselő kiemelte, hogy a munkálatok során megújulnak a kapubejárók is, azt pedig szeretnék, ha ezek egységesek lennének. Hozzátette, hogy a csatornákat azért kell felújítani, mert nagyobb esőzések után hetekig, hónapokig pang a víz a csatornában, mert nem tud elfolyni.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

Mint mondta, az utóbbi hetek esőzései után bejárták a körzetét, ekkor pedig számos helyen tapasztalták a problémát, amelynek egyik alapja, hogy a lakosok által épített átereszek magassága és a csövek átmérője nem megfelelő.

A részletekről Mádai Éva számolt be: megtudtuk, hogy a beruházás során a Szentháromság utcától a T utcáig épül majd 721 nyílt árok, 30 beton áteresszel. A Rákóczi utca északi 313 méter, a déli oldalon 408 méter hosszan végzik majd el a korszerűsítést. A befogadó csatorna a Szentháromság utca végén található árok lesz, amely a Bárdos tóba vezeti a vizet, a kivitelezés is innen fog indulni.

A beruházás költsége több mint 36 millió forint lesz, a munkálatokat várhatón ősszel kezdik el.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)