Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Elkezdődött a Halácsy utca, a Madách utca és a Csókos út melletti járda építése

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2019. június 14. 12:10
Elkezdődött a Halácsy utca, a Madách utca és a Csókos út melletti járda építése
Több mint 36 millió forintból újulnak meg járdák Gyulán

Kiss Szabolcs, Görgényi ERnő, Alt Norbert és Kónya István

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Elkezdődött a Halácsy utca–Madách utca–Csókos út melletti járda építése, a részletekről Görgényi Ernő polgármester, Alt Norbert és Kónya István alpolgármesterek és Kiss Szabolcs önkormányzati képviselő számolt be június 14-én sajtótájékoztató keretében. Elhangzott: több mint 36 millió forintból újulnak meg járdaszakaszok Gyulán.

A város 2018-ban állami támogatást kapott a gyulai járdaépítési program folytatásához. A helyi önkormányzatokért felelős miniszter az államháztartásért felelős miniszterrel közösen hirdetett pályázatot az önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatására, ezen önkormányzati utak, járdák felújítására lehetett pályázni. 

A támogatást két rossz állapotú szakasz felújítására fordította az önkormányzat. A Mátyás király utca, Diófa utca és Szent László utca közötti járdán már be is befejeződött a felújítás, a Halácsy utca, Madách utca és Csókos út melletti járdán pedig június elején kezdődött el. Ezen a szakaszon a Nagyváradi úttól a Kiss Ernő utcáig 1150 méter hosszúságban újítják fel a járdát, a jelenlegi, megsüllyedt, betonlapos burkolat elbontását követően 1,2 méter szélességben betonburkolatú járda készül majd. 

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Görgényi Ernő polgármester hangsúlyozta, a járdaépítési program aktuális projektjének vezérlőelve az volt, hogy azoknak a fontos gyűjtőutaknak a mentén újítsanak fel járdákat, amelyek az átlagnál hosszabbak, és nagyobb költséggel építhetők újjá. A polgármester kiemelte: 30 millió forintot nyert el a város, amit 6 millió 575 ezer forinttal egészítettek ki a helyi költségvetésből.

Kónya István alpolgármester elmondta: a járdafelújításokat minden évben szorgalmazzák a helyi önkormányzati képviselők, így nagy előrelépés egy olyan beruházás, amely több választókerületet is érint.

Alt Norbert alpolgármester fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy a mostani járdafelújítás egy régi és kifejezetten akut problémát old meg. Kiemelte, hogy az északi városrésznek egy fontos, összekötő járdaszakasza újul most meg, aminek köszönhetően biztonságosabban elérhető lesz a gyalogosan közlekedők számára a vasútállomás és a lakótelepek.

Kiss Szabolcs úgy fogalmazott: a pályázatnak és az önkormányzatnak köszönhetően a felújított járdaszakasz Máriafalva, Románváros és Újváros „sugárútjává” válhat.

A projekt kivitelezését a gyulai Falkell Kft. nyerte el.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)