Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Flashmobbal nyitották meg a Gyulai Várszínház diákszínházi évadát

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. MAGAZIN • 2019. június 13. 09:00
Flashmobbal nyitották meg a Gyulai Várszínház diákszínházi évadát
Az eseményen a Dürer Albert általános iskola diákjai adtak táncos műsort

Flashmobbal nyitották meg a Gyulai Várszínház diákszínházi évadát. Június 12-én a Dürer Albert általános iskola 1. b osztályos tanulói adtak táncos műsort a Harruckern téren összegyűlt közönségnek, majd Elek Tibor, a Gyulai Várszínház igazgatója és Zámori Ida, a Dürer Albert általános iskola intézményvezetője és a gyermekelőadások védnöke köszöntötte a megjelenteket.

a dürer albert általános iskola diákjai léptek fel a harruckern téren

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Elek Tibor köszöntőjében elmondta, hogy programmal elsősorban a fiatalokhoz szeretnének szólni, fel akarják hívni a figyelmüket arra, hogy a várszínház számára fontos, hogy a fiatal korosztály is járjon színházba, tanulják meg annak kultúráját.

Mint mondta, olyan programsort állítottak össze idén – már tavasszal is –, amely a legkisebbektől a legidősebbekig mindenkinek próbál színházi élményt kínálni, így a bábelőadások, mesejátékok és ifjúsági előadások is szerepelnek idén a repertoárban.

 

elek tibor

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Az igazgató kiemelte, hogy különféle kedvezményeket is kínálnak a fiatalok számára: a diákok tízszázalékos kedvezménnyel tekinthetik meg az előadásokat, a csoportoknak a belépő negyedét engedik el, illetve kiírtak egy pályázatot is a diákok számára, erről lapunk is beszámolt.

Zámori Ida a jelenlévők figyelmébe ajánlott néhány, kifejezetten a fiatalokat megcélzó előadást: a nyári évad kínálatában szerepel a Holdbéli csónakos című bábelőadás, A sündisznó, a szegény ember és a róka című mesejáték, a Békéscsabai Jókai Színház az Igazmondó juhász című darabot hozza el a fürdővárosba, Vidnyánszky Attila rendezésében pedig a János vitézt nézhetik meg a gyerekek és családok.

 

zámori ida

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Az intézményvezető kiemelte, hogy a Gyulai Tankerületi Központ jóvoltából, egy EFOP-os pályázat keretében szervezett napközis tábor lakói, összesen száz düreres gyermek nézheti meg ingyen a Holdbéli csónakos című darabot.

Elek Tibor hozzátette, hogy a várszínház is készült egy meglepetéssel: a teátrum a gyulai iskolák számára ajánlott fel ingyen jegyeket, amelyeket az arra érdemes diákok a tanévzáró ünnepségen fognak megkapni a jutalomkönyvek kiosztásának alkalmával.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)