Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Szlovéniában kirándultak a düreres diákok

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2019. június 07. 13:00
Szlovéniában kirándultak a düreres diákok
Az utazásra a Határtalanul! program részeként pályázhatott az iskola

harmincnyolc düreres diák vehetett részt a kiránduláson

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Harmincnyolc düreres hetedikes juthatott el idén júniusban egy háromnapos szlovéniai kirándulásra. Az eseményről június 7-én tartottak beszámolót a fiatal utazók.
 
A programon kiderült, hogy az iskola sikerrel pályázott és már nem először nyert az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt Határtalanul! program egyik pályázatán. Ennek célja, hogy a trianoni békeszerződés következtében Magyarországtól elcsatolt, magyarlakta területekre biztosítson támogatást a tanulmányi kirándulások szervezéséhez.
 
Az iskola diákjai korábban ennek köszönhetően jutottak el Románia és Szlovákia magyarlakta területeire is. 
 
– Úgy gondoltuk, hogy megpróbálunk Horvátországon keresztül Szlovéniába is eljutni, a többi sikeres kirándulásunk után – mondta el lapunknak Zámori Ida tagintézmény-vezető. – A projekt a Zrínyi nyomában címet kapta, a költő és hadvezér Zrínyi Miklós életét dolgoztuk fel: sokat beszélgettünk róla és meglátogattuk szülőhelyét, Csáktornyát és a Zrínyi várat is. 
 
Lapunknak az egyik utazó, Debreczeni Alex elmondta, hogy neki a kirándulások és azon belül a kilátás tetszett a legjobban a távoli helyszínen.
 
Az utazáson a gyerekek fényképeket készítettek, fogalmazásokat írtak, majd a rendhagyó iskolai órán Ki tud többet Szlovéniáról? kvízt is megoldottak, így emlékezve az országban töltött háromnapos kirándulásra.
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)