Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Jótékonysági bált szervezett a Kádas György Alapítvány

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2019. május 26. 16:30
Jótékonysági bált szervezett a Kádas György Alapítvány
Az este bevételét a Semmelweis utcai lakóotthon korszerűsítésére fordítják

Jótékonysági bált szervezett a Kádas György Alapítvány május 25-én, amelyet a Park Hotel éttermében tartottak. Az est során befolyt összeget a szervezet Semmelweis utcai lakóotthonának korszerűsítésére fordítják.

szelezsánné poptyilikán anikó

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Az esten elsőként Szelezsánné Poptyilikán Anikó, az Esély Pedagógiai Központ Pánczél Imre Tagintézményének vezetőhelyettese köszöntötte a vendégeket. Mint mondta, a sérült és fogyatékos gyermekek, valamint fiatalok ellátása nagy múltra tekint vissza a fürdővárosban, mára közel kétszáz tanulóval és száz pedagógussal működik az intézmény.

Kiemelte, hogy huszonegy évvel ezelőtt, 1998-ban, az intézmény Kádas György Alapítványa egy lakóotthon kialakítását tette lehetővé, amely az oktatási intézményből kikerülő fiatal felnőttek életét teszi szebbé.

– Ez a huszonegy év is bizonyítja, hogy a lakóotthon létrehozása fontos lépés és hasznos lépés volt az alapítvány részéről – húzta alá.

 

Görgényi Ernő

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Görgényi Ernő polgármester köszöntőjében elmondta, hogy mind a Pánczél Imre tagintézmény, mind a Semmelweis utcai lakóotthon támogatása egy rendkívül fontos társadalmi ügy, ennek pedig régi előzményei is vannak.

Amikor létrejött az intézmény, Kádas György volt az igazgatója, aki 1925-ben a Békés című újságnak nyilatkozott, és a szerkesztőség útján kérte az olvasókat, hogy ajánljanak fel számukra játékokat és egyéb használati tárgyakat, ez pedig mutatja, hogy Gyulán régi hagyomány a jótékonyság, a szociális intézmények támogatása.

 

borbély márta

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Borbély Márta, az alapítvány lakóotthonának vezetője lapunknak elmondta: az alapítványi estek bevételét mindig a lakóotthon fejlesztésére fordítják. Nem lesz másképp idén sem, céljuk az, hogy az otthon alsó szintjén kicserélhessék az összes nyílászárót, ezzel is elősegítve, hogy modern körülmények között fogadhassák a lakókat.

Az este az egyik ellátott, Földvári Imre előadásával folytatódott, aki egy dalcsokorral készült a vendégeknek. Borbély Márta kiemelte: az intézménybe számos tehetség jár, Földvári Imre viszont egy rendkívül sokoldalú fiatal, aki gyermekként versmondásban jeleskedett, felnőttként pedig az énekhangjával kápráztatja el a hallgatóságát.

Az otthon vezetője hozzátette: az est Földvári Imre búcsúztatásáról is szól, hiszen huszonhárom éves, így befejezi a tanulmányait az intézményben.

 

földvári imre

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)