Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyula és Békéscsaba hamarosan egy turisztikai térséget fog alkotni

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2019. május 22. 16:15
Gyula és Békéscsaba hamarosan egy turisztikai térséget fog alkotni
Turisztikai workshopot rendeztek a CsabaParkban

A CsabaPark fesztiválhelyszín komplex fejlesztése című projekt keretében tartottak turisztikai workshopot május 22-én Békéscsabán. Az eseményen kiderült, Gyula és Békéscsaba hamarosan egy turisztikai térséget fog alkotni, ezért a városok vezetői és turisztikai szakemberei a közös együttműködés lehetőségeit vitatták meg. 

komoróczki alizgörgényi ernőherczeg tamáshanó miklós és sódar anita

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

A vendégeket Hanó Miklós, Békéscsaba alpolgármestere köszöntötte, aki elmondta: az ötvenhárom hektáros CsabaPark fejlesztése már évekkel ezelőtt elindult, a mai rendezvényük a második ütemet készíti elő.

Kiemelte, hogy a rendezvényközpontnak kettős szerepet szánnak a jövőben, így egyrészt kikapcsolódási és sportolási lehetőségét biztosítana a város lakóinak – többek között egy négy kilométeres futópályával –, másrészt a parkkal szeretnék fellendíteni a turizmust.

Hozzátette: amíg Gyula városát a legtöbben a fürdővel azonosítják, addig Békéscsaba híres a gasztronómiai rendezvényeiről, például a kolbászfesztiválról, amelyet idén már a CsabaPark területén szeretnének megrendezni.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Hanó Miklós kifejtette, hogy a két település egy közös turisztikai desztinációt szeretne kialakítani, hogy együttműködve tegyék még vonzóbbá a térséget az ideérkezők számára.

Görgényi Ernő, Gyula polgármestere szerint fontos, hogy a város együttműködjön azokkal a környéken található településekkel, ahol vannak turisztikai látnivalók.

– Ez valamennyi fél számára érdek. Számunkra azért, mert a hozzánk érkező vendégeknek újabb és újabb látnivalókat tudunk felkínálni, a partnertelepülésnek pedig azért, mert a fürdővárosban tavaly 581 ezer vendégéjszakát töltöttek a turisták, tehát ha egy program keretében átküldjük őket a szomszédos városokba, akkor náluk is növeljük a látogatószámot – fogalmazott a polgármester.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Komoróczki Aliz, a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. vezetője előadásában a fürdőváros elmúlt tíz évének turisztikai fejlődését mutatta be, valamint beszélt a stratégiai célkitűzésekről és a további fejlesztési tervekről.

Hangsúlyozta: Békéscsaba és Gyula hamarosan egy turisztikai térséget fog alkotni, ennek keretében pedig számos együttműködési lehetőség áll fent, hiszen a városok kínálata jól kiegészíti egymást.

A rendezvényen Herczeg Tamás országgyűlési képviselő és Sódar Anita, a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezetője is előadást tartottak, egyrészt Békéscsaba szerepéről beszéltek a formálódó desztinációban, másrészt a békéscsabai turizmushoz köthető fejlesztési projektekről számoltak be.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)