Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Babák a kastélyban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Gurzó K. Enikő • KULTÚRA • 2019. május 12. 13:00
Babák a kastélyban
Gyermeki szíveket megérintő kiállítás nyílt a gyulavári főúri épületben

Játszótársak a gyulavári kastélyban címmel hirdetett családi délelőttöt a Közösségek Hete – Adj esélyt…! országos program keretében május 11-én a gyulavári kastély. A főúri épület termeit ezúttal a békéscsabai Mesés Babaház gyűjteményének darabjai töltötték meg, hogy régi barátságokat megerősítsenek, új közösségek létrejöttéhez pedig hozzájáruljanak.

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Gurzó K. Enikő

A Mesés Babaház jó néhány évvel ezelőtt nyílt meg Békéscsabán, a Munkácsy utcában, egy volt takarékszövetkezet helységeiben Somlyai Lajosné nyugdíjas pedagógus kezdeményezésére. A kiállítás alapját különböző típusú babák alkotják, szám szerint immár kétezer darab. Ez 25 évnyi gyűjtőmunka eredménye, tudtuk meg az alapítótól, aki a Közösségek Hete szombati rendezvényére csaknem hetven babát hozott el a megyeszékhelyről. Ezekből ötven a szalonban tekinthető meg augusztus 31-ig. Vannak köztük német gyártmányúak, de vannak skandináv készítésűek is, kisebbek és nagyobbak egyaránt.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Gurzó K. Enikő

A babákkal nagy számú jelmez, hercegnőruha, a Star Warsból és más népszerű filmből ismert kosztüm is érkezett, ezeket a gyerkőcök felpróbálhatták, sőt játszhattak és fotózkodhattak is bennük. A foglalkozás lényege az volt, hogy előtérbe állítsa a közösségben rejlő értékeket, láthatóvá tegye a társaságban szerzett élmény örömét, mondta el lapunknak Oroszné Árgyelán Ilona intézményvezető. Az országos rendezvény, amelyhez csatlakoztak, ebben az évben több tematika köré csoportosult, a gyulaváriak az Adj esélyt…! választották mottóul. Ennek keretében a helyi együttműködés lehetőségeire, a személyes találkozások és az összetartás fontosságára kívánták ráirányítani a figyelmet.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Gurzó K. Enikő

Jóllehet a beöltözés csak egyszeri alkalom volt, a babakiállítás őszig marad a gyulavári kastélyban. A meghívott Mese Babaházról, ennek eseményeiről, programjairól bővebben a Facebookon tájékozódhatnak az érdeklődők.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)