Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Nyolcvankét tagklub vitatta meg a tavalyi évet

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2019. április 09. 16:00
Nyolcvankét tagklub vitatta meg a tavalyi évet
Közgyűlést tartott a Békés Megyei Szabadidős Klubok Tanácsa

Ünnepélyes keretek között tartotta meg évi rendes közgyűlését a Magyar Szabadidősport Szövetség Békés megyei szervezete, a Békés Megyei Szabadidős Klubok Tanácsa. Az április 7-én tartott rendezvénynek a békéscsabai FEK étterem adott otthont.

Közgyűlést tartott a Békés Megyei Szabadidős Klubok Tanácsa

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

Domokos András vezette egyesület jelenleg nyolcvankét tagszervezettel (egyesületekkel, közösségekkel) működik. A szervezet számos együttműködési megállapodást kötött települési önkormányzatokkal, iskolákkal, óvodákkal, nyugdíjas- és mozgáskorlátozott-szervezetekkel és egyéb közösségekkel, amelyek által az egész megyét behálózzák ingyenes programjaikkal. ű

A gyulai tagklubok közül a  Dr. Regele Károly Úszó Klub, az Értelmiségi Nyugdíjas Klub, a Kerecsényi László Íjász Egyesület, a T2Ring Ökölvívó és Szabadidősport Egyesület, a Tamás Bátya Kunyhója Klub, valamint a Viola Szabadidős és Kulturális Egyesületet is a tagjai között tudó tanács célja, hogy a családok és közösségek együtt mozogjanak, versenyezzenek, minél többféle mozgásformában próbálják ki magukat és rendszeresen sportoljanak.

A közgyűlés a 2018. évi beszámolók és jelentések, valamint a 2019. évi programterv és költségvetés egyhangú elfogadását követően megvitatta a pályázati lehetőségeket, és átbeszélte a szabadidősport nemzetközi, országos és megyei helyzetét. 

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

A megyei szervezet elnöke kifejtette, hogy a közösség tavaly több mint ezer programot bonyolított le az elmúlt évben, illetve országos és nemzetközi programsorozatokhoz csatlakozott.

– Egyesületünk bekapcsolódott az Európai Sporthét programjaiba, részt vett a Kihívás Napján és például Családi Mozgásfesztiválon is részt vett. Az országban nálunk van minden évben a legtöbb esemény és mi érjük el a legnagyobb résztvevői létszámot is.

A Domokos András kiemelte, hogy a szervezet a megye minden településével kiváló kapcsolatot ápol, emiatt is sikerülhetett a tavalyai esztendőben ezer feletti eseményt megszerveznie. A Békés Megyei Szabadidős Klubok Tanácsa közel nyolcvan sportágat vagy mozgásformát ölel át, ezekből pedig ingyenes szabadidős foglalkozásokat tart a tagklubokon keresztül.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

A jeles napon a tagklubok közül többen is bemutatkozhattak és még egy Nordic Walking gyorstalpalót is végignézhettek a jelenlévők.

A közgyűlés végén hagyományosan átadták a megyei szervezet vándorserlegét is, melyet ezúttal a Szeghalmi Nordic Walking Klub érdemelte ki. A díjat Elek Julianna egyesületi elnök vehette át, akivel tavaly közösen indították el a Békés Megyei Nordic Walking Programot.

A közgyűlés végén a megjelentek egy ízletes ebéd mellett beszélhették át az idei esztendő terveit.

GYULAI HÍRLAP • 2019. április 09. 16:00
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)