Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Két fiatal amazon is bekerült a régiós válogatottba

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2019. április 09. 15:00
Két fiatal amazon is bekerült a régiós válogatottba
Kósa Noémi kapus és Hack Fanni is a nemzeti csapattal készülhet

Az UEFA és az MLSZ közös projekt keretében hozott döntést a 2019-es fejlesztési programjairól, amelyben nagy szerepet kap a női szakág fejlesztése, ezen belül is új korosztályos válogatottak megszervezése és versenyeztetése. Ennek első lépése az U14-es leány regionális válogatottak kialakítása, a játékosok felkutatása és felmérése, amelyben a Gyulai Amazonok csapata is komoly szerepet kapott.

Két gyulai játékos is képviselheti klubját a régiós válogatottban

Fotó: Tóth László

A déli régióban közel négyszáz 2005-2006-os születésű játékos van regisztrálva. Ebből a mezőnyből edzői ajánlások alapján közel százhúsz játékos került behívásra az első válogatókra.

A déli régióban két helyszínt jelöltek ki, ahol a kiválasztó edzések után tavasszal négy edzésnapot beiktatva központi képzésen vehettek részt a regionális korosztályos válogatott tagjai. A március közepén rendezett utolsó kiválasztón a gyulai együttesből négy játékos vett részt. Dán Sára, Mezei Virág, Kósa Noémi és Hack Fanni az U14-es nemzeti együttes déli régiójának huszonöt fős válogatottjába való bekerüléséért mutathatta meg tudását.

A felmérők után Kósa Noémi kapus poszton, Hack Fanni pedig jobb hátvédként kapott további lehetőséget, így a két fiatal készülhetnek a következő összetartásra, amely április közepén várható. Az újonnan kialakított keret már együtt készülhet az augusztusi, Telkiben sorra kerülő régiók közötti válogatott mérkőzésre. Fanni és Noémi emellett lehetőséget kapott, hogy havonta egyszer a nemzeti együttessel együtt készülhessen fel a további mérkőzésekre.

A fiatal amazonok öt éve egyszerre kezdtek el foglalkozni a labdarúgással, így az évek alatt végzett szorgalmas és alázatos munka eredményeképp lehetőségük nyílik a legjobbak között is megmérettetni magukat.

– Nagyon örültünk, amikor jött a hivatalos értesítő, hogy klubunktól két játékost is behívtak a szűkebb keretbe. Az elkövetkezendő hónapokban bízom benne, hogy sikerül nekik a legjobb teljesítményüket nyújtani. Büszkék vagyunk rájuk és szurkolunk nekik a következő összetartásokon is – értékelt Molnár Ágnes, a játékosok edzője.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)