Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyulai kötődésű díjazottak az Artisjus gáláján

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.MAGAZIN • 2019. február 21. 16:35
Gyulai kötődésű díjazottak az Artisjus gáláján
Szabó Tibort az év zeneszerzőjének, Bérczesi Róbertet az év szövegírójának választották

Bérczesi Róbert és Szabó Tibor

Fotók: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A gyulai Szabó Tibor, a Magna Cum Laude gitárosa és a fürdővárosi születésű Bérczesi Róbert, a Hiperkarma alapítója is Artisjus-díjat vehetett át hétfőn Budapesten.

A szerzői egyesület 19. alkalommal adta át az Artisjus-díjakat, a harminc évnél fiatalabb alkotókat pedig ötödik éve ismeri el Junior Artisjus-díjjal – közölte az MTI.

Mint arról beszámoltak, Szabó Tibort az év zeneszerzője, Bérczesi Róbertet az év szövegírója címmel jutalmazták az Artisjus 2019-es díjátadóján.

Kiemelik: az idén húszéves Magna Cum Laude gitárosa nyolc zenei album társszerzője. Valamennyi Magna-szám zenéjét ő szerezte, köztük olyan slágerekét is, mint a Vidéki sanzon, a Pálinka dal vagy a Színezd újra. Emellett írt dalt a Zanzibárnak, Freddie-nek, a Roy és Ádám formációnak is.

A Hiperkarma alapítója és vezetője az elismerést a Napsütötte rész című dal szövegéért kapta. Az énekes, gitáros, dalszerző a hazai mainstream alternatív zenei színtér meghatározó arca, Dob+basszus című szerzeménye (2000) szállóigévé vált.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)