Az eseményen – ahol a hazai turizmus és gasztronómia legmeghatározóbb szakemberei gyűltek össze – elhangzott laudáció kiemelte: Ambrus György 2018-ban elévülhetetlen érdemeket szerzett a magyar közétkeztetés megújításában. A Főzzük körbe Magyarország kórházait! kampánnyal bemutatták és bebizonyították, hogy kihasználva a megfelelő technológiai lehetőséget, a szigorú szabályok között is lehet újfajta, éttermi szintű és minőségű ételt kínálni ma egy kórházi ellátásban.
Ambrus György kapta az Év Gasztronómusa 2018 kitüntetést
Az elismerést a Turisztikai Díjátadó Gála és Évadnyitó Fogadáson adták át
Az Év Gasztronómusa 2018 díjat kapott Ambrus György olimpiai aranyérmes mesterszakács, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség alelnöke február 1-jén. Az elismerést a Turisztikai Díjátadó Gála és Évadnyitó Fogadáson vette át Krivács Andrástól, a szövetség elnökétől.