Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Százhatvan végzőst köszöntöttek a Göndöcs-középiskolában

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • G. K. E. • HÍREK • 2019. február 02. 09:00
Százhatvan végzőst köszöntöttek a Göndöcs-középiskolában
Megtartotta szalagavató ünnepségét a gyulai katolikus szakképző

Hét osztály százhatvan végzős diákjának felnőtté válását ünnepelték meg a február elsejei szalagavatón a Göndöcs Benedek középiskola Don Bosco Sportcsarnokában. Gyula város önkormányzata nevében a fiataloknak Kónya István alpolgármester kívánt sok sikert és kitartást.

százhatvan végzős kapott szalagot az ünnepségen

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Az ünnepség százhatvan végzős bevonulásával kezdődött, majd a himnusz is felcsendült a zsúfolásig megtelt Don Bosco Sportcsarnokban. Keresztély Nóra ezt követően búcsúzott el a maturandusok nevében Fehérvári Zsóka A küszöbön állva című versével, majd Kostyalik Krisztina beszélt a példaképekről az alsóbb évfolyamosok képviseletében. Az iskola kórusa Czeglédi Katalin karvezető irányításával tette emelkedettebbé a hangulatot.

Kovács Péter római katolikus plébános, püspöki helynök köszöntőjében a beavatások és a szalagavatók történetébe nyújtott betekintést, és kiemelte, a göndöcsös diákok az egész város számára fontosak. Don Boscót idézve aláhúzta: ha becsületes munkával igyekeznek majd megkeresni a kenyerüket, a boldogságukat is meg fogják találni.

 

kovács péter

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Gyula város önkormányzata nevében Kónya István üdvözölte az egybegyűlteket. A tisztségviselő rámutatott, sorsunk alakulásáért a legtöbbet mi magunk tudjuk tenni. Az a végzettség, végbizonyítvány, amit a fiatalok a kezükbe kapnak, annyit fog érni, amennyi munkát belefektettek. Az elöljáró arra kérte őket, kamatoztassák az iskolában megszerzett tudásukat, mert ez nem fog elveszni, sőt ha tapasztalatokkal is párosulni fog, fantasztikus eredményekre lesznek képesek. Aláhúzta, az országnak és városunknak nagyon nagy szüksége van jól képzett szakemberekre, majd a pedagógusoknak és a szülőknek ebben betöltött szerepére, felelősségére hívta fel a figyelmet.

 

kónya istván

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Czirok Sándor iskolaigazgató a méltán híres selmecbányai diákhagyományokat elevenítette fel bevezetőjében, majd a generációk közti különbségekről beszélt. Úgy vélte, a maturandusok egy digitálizált fogyasztói társadalomban nőttek fel, egy olyan információdús világban, amelyben még a legtapasztaltabbak is csak nagyon nehezen tudnak eligazodni. Az intézményvezető Weöres Sándor soraival arra intett, hogy az ember csak akkor ember, ha másoknak él, nem kizárólag önmagának.

Az esemény a szalagok feltűzésével és műsoros produkciókkal, tánccal folytatódott.

 

czirok sándor

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)