Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Versennyel emlékeztek Hunyadi Mátyásra a Magvetőben

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2018. november 23. 17:15
Versennyel emlékeztek Hunyadi Mátyásra a Magvetőben
A megmérettetésre Gyuláról, Lőkösházáról és Orosházáról vártak versenyzőket
Hunyadi 560 elnevezéssel rendezett megyei történelemversenyt november 23-án a Magvető általános iskola. Az intézmény a közelmúltban hirdette meg kihívását, amelyre négyfős csapatok küldték be előzetes megoldásaikat szerte a megyéből. Az első kör totótesztből és iniciálérajzolásból állt, a következő fordulóba a legjobbak juthattak be. 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Czirok Sándor történelemtanár lapunknak elmondta: nyolc csapatot hívtak vissza a döntőre Gyuláról, Lőkösházáról és Orosházáról. A versenyt kollégájával, Vízlendvay-Veres Krisztinával szervezték.
 
– Versenyünket idén első alkalommal rendeztük meg a Hunyadi Mátyás-emlékév kapcsán, hiszen az idei év Mátyás királlyá választásának 560. évfordulója. Már a jövő évi folytatást is tervezzük, akkor a II. Rákóczi Ferenc-emlékév okán szerveznénk versenyt – fejtette ki. 
 
 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A program ünnepélyes megnyitóval indult. A megjelenteket Görgényi Ernő polgármester köszöntötte, aki Hunyadi Mátyás életéről osztott meg érdekességet, majd tartalmas délutánt kívánt a versenyzőknek. 
 
Borsi Jázmin, a Lőkösházi Általános Iskola diákja lapunknak elmondta: csapatával, az Észbontókkal egy hónapja készül az eseményre. 
 
 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

– Egy kiegészítő anyagot kaptunk, azt osztottuk el és tanultuk meg. Még az Activity játékra is tudtunk készülni délutánonként. Remélem, hogy az első ötbe kerülünk végül – latolgatta az esélyeket a tanuló
 
A folytatásban a Magvető iskola diákjainak rövid köszöntője következett, majd megkezdődött a versenyfeladatok megoldása. A diákok a megmérettetésen elsőként kiselőadásaikat tartották meg, ezek után feladatlapokat töltöttek ki, majd kirakó és Activity zárta a feladatok sorát. 
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)