Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A helyes fogápolásról tanultak a Béke sugárúti óvodások

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2018. november 14. 13:38
A helyes fogápolásról tanultak a Béke sugárúti óvodások
Az intézményben játékos fogászati szűrővizsgálaton is részt vehettek a gyerekek

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

A fogakról és a szájápolásról tudhattak meg többet a Béke sugárúti óvodások az intézmény november 14-én megrendezett egészségnapján.

Kónyáné Husvéth Katalin, az intézmény vezetőhelyettese kérdésünkre elmondta, hogy a programot idén is az évente megtartott egészségnevelési napok keretében rendezik meg az óvodában.

– Mivel a november fogászati hónap, arra gondoltunk, hogy az óvodában is ezt a témát állítjuk fókuszba. A csoportszobákban zajlanak az események, a különböző helyszíneken különböző programokkal találkozhatnak a kicsik – ismertette az intézmény vezetőhelyettese, aki azt is elmondta, miről tanulhatnak az óvodások ezen a napon.
 
– Az egyik csoportban játékos fogászati szűrővizsgálatot tartunk, a másikban videókat vetítünk a témában, a harmadikban mesés foglalkozással ismertetjük meg őket a helyes fogápolással. A negyedikben a száj anatómiáját mutatja be egy fogorvos, aki korábban is a mi óvodánkban járt – mondta el Kónyáné Husvéth Katalin
 
A foglalkozások közben az ovisok az egészséges ételekkel is megismerkedhettek, és megtudhatták, hogy melyek azok az ételek, amelyek nem károsítják fogaikat. Néhány ilyen egészséges fogásból kóstolót is kaptak a rendhagyó egészségnapon.
 
 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)