Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Átadták a Gyulai Várszínház nívódíjait

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • KULTÚRA • 2018. október 19. 12:30
Átadták a Gyulai Várszínház nívódíjait
A Nemzeti Színházban Béres Lászlót, Tege Antalt és Szász Jánost ismerték el

Béres László, Tege Antal és Szász János kapták 2018-ban a Gyulai Várszínház nívódíjait, az elismeréseket október 18-án a Nemzeti Színházban, a Székely János Napok programsorozat keretében adták át.

béres lászlótege antal és szász jános

Fotó: Eöri Szabó Zsolt

Elek Tibor, a Gyulai Várszínház igazgatója a helyszínen a teátrum idei nagyszínházi bemutatóiról – a Caligula helytartójáról, a Rosencrantz és Guildenstern halott című darabról és a Búbocskáról – is beszélt, valamint a kamaratermi bemutatókról – az Én és a világról és a Dózsáról – is említést tett. Kiemelte, hogy valamennyi darabot továbbjátssza a színház, közülük hármat pedig a budapesti közönség is megtekinthet a Székely János Napok keretében.

A nívódíjakat Kónya István gyulai alpolgármesterrel együtt adta át a színházigazgató. A Sík Ferenc-díjat idén Béres László kapta a Búbocska című ördögmusical kiemelkedő színvonalú megrendezéséért. Havasi István-díjjal ismerték el Szász Jánost a Caligula helytartója című darab rendezéséért, az Őze Lajos-díjat pedig Tege Antalnak ítélték oda, a Rosencrantz és Guildenstern halott című előadásban nyújtott színészi játékáért és a diákok által előadott utcaszínházi darabok rendezéséért.

 

kónya istván és elek tibor a díjátadón

Fotó: Eöri Szabó Zsolt

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)