Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Koszorúzás és kaszárnyafutás volt a gyulai Honvédtiszti Emlékhelynél

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. HÍREK • 2018. október 05. 11:45
Koszorúzás és kaszárnyafutás volt a gyulai Honvédtiszti Emlékhelynél
A szervezők a 170 éves Magyar Honvédségről emlékeztek meg

Koszorúzást tartottak november 5-én a gyulai Honvédtiszti Emlékhelynél a 170 éves a Magyar Honvédség programsorozat keretében. Az esemény a kaszárnyafutás elnevezésű országos sporteseményhez kapcsolódott.

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

Az emlékhelynél koszorút helyezett el Görgényi Ernő, Gyula városi polgármestere, a rendezvény védnöke, majd kaszárnyafutással folytatódott a Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetsége és a Magyar Honvédség által szervezett esemény.  

Szabó István, a Honvéd Rákóczi Sportegyesület elnöke elmondta, a rendezvényen az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezrede és a Honvéd Rákóczi Sportegyesülete által felállított csapat futva tette meg a vár és a Gyula-tábla közötti távolságot. A katonák menet közben két alkalommal is megálltak, hogy leróják tiszteletüket az aradi tábornokok előtt.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

A menet később Békéscsabán és Orosházán is koszorút helyez el a katonai és háborús emlékhelyeknél. A kezdeményezés szervezői és résztvevői az elmúlt 170 év magyar hőseire, az 1848–49-es szabadságharcra, valamint a két világháború sorsformáló eseményeire emlékeznek.  

A megyéket körbefutó és a 170 kilométeres kerékpártúrát letekerő csapatok Pákozdon találkoznak, ahol várhatóan Benkő Tibor honvédelmi miniszter fogadja majd őket.

GYULAI HÍRLAP • 2018. október 05. 11:45
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)