Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A magas vérnyomás új kezelési módjairól értekeztek

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • G. K. E. HÍREK • 2018. szeptember 14. 14:35
A magas vérnyomás új kezelési módjairól értekeztek
Tizennyolcadik alkalommal rendeztek Hypertonia Napot a Pándy kórházban

Újdonságok a hypertonia kezelésében címmel rendezte meg szeptember 14-én a Békés Megyei Központi Kórház Pándy Kálmán Tagkórházában a tizennyolcadik Hypertonia Napot a gyulai Hypertonia Decentrum. A szimpózium a Magyar Hypertonia Társaság szakmai támogatásával valósult meg. A megnyitón elhangzott: noha a vidéki eszmecsere szükségessége megkérdőjeleződött, kettőt még biztosan terveznek.

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Az eredeti forgatókönyvtől eltérően a szakmai összejövetelt dr. Szabó Ferenc, a Békés Megyei Központi Kórház Pándy Kálmán Tagkórházának orvosigazgatója nyitotta meg, aki köszöntőjében azt mondta, az elmúlt évekhez hasonlóan és az előadóknak köszönhetően idén is friss ismeretek hangzanak el a rendezvényen, majd jó tanácskozást és hasznos időtöltést kívánt a részvevőknek.

Az ülésvezető dr. Dudás Mihály osztályvezető főorvos, a gyulai Hypertonia Decentrum vezetője megnyitóbeszédében kifejtette, 2000 óta minden évben sikerült megrendeznie a szimpóziumot, és mielőtt még nyugdíjba menne, kettőt mindenképp tervez. Hogy utána mi lesz, nem tudja. Ugyanis a Magyar Hypertonia Társaság egyes vezetőiben és tagjaiban a tavasszal megfogalmazódott, hogy a regionális rendezvényekre nincs szükség, mivel veszélyeztetik az országos kongresszus látogatottságát. 

 

dr. Dudás Mihály és dr. Szabó Ferenc

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Dr. Dudás Mihály aláhúzta: azonnal jelezte a társaságnak, hogy ezzel egyáltalán nem ért egyet, hisz mind Békés megyében, mind Tolnában ezek azok a rendezvények, amelyekre az illető régiók orvosai el tudnak menni. Elmagyarázta azt is, hogy az országos konferenciákra számukra egyre bonyolultabb az eljutás. 

Az osztályvezető főorvos ezt követően számba vette az elmúlt tizennyolc év megvalósításait, és megemlékezett a vesztességeikről, elhunyt kollégáikról.

Az előadások sorát dr. Ábrahám György szegedi egyetemi tanár Renovascularis hypertonia című értekezésével nyitotta meg. A stroke és a hypertonia kapcsolatáról dr. Jenei Zoltán debreceni tanszékvezető egyetemi docens beszélt, a tápanyag- és étrend-kiegészítők felől dr. habil. Barna István budapesti egyetemi docens közelítette meg a témát. Dr. Légrády Péter szegedi egyetemi adjunktus a dializált vesebetegek antihypertensiv kezeléséről osztotta meg gondolatait a jelenlévőkkel, dr. Benczúr Béla szekszárdi osztályvezető főorvos pedig a szívelégtelenség és a magas vérnyomás viszonyát elemezte.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)