Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A hétvégén folytatódik a beteg fák kivágása a Béke sugárúton

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2018. szeptember 12. 18:45
A hétvégén folytatódik a beteg fák kivágása a Béke sugárúton
Szeptember 15-én és 16-án összesen tizenkét fát vágnak ki

Folytatódik a beteg fák kivágása a hétvégén a Béke sugárúton: szeptember 15-én reggel héttől délután ötig a páros oldalon, az Erdélyi Sándor utca és a Gyár utca közötti szakaszon, míg szeptember 16-án ugyanabban az időpontban a páratlan oldalon, az Ady Endre utca és a Kárpát utca közötti szakaszon vágnak ki hat fát.

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos 

Az önkormányzat közleményében kiemeli: a múlt hétvégén fennakadás nélkül és a kedvező időjárásnak köszönhetően a tervezettnél gyorsabban zajlottak le a munkálatok, a Gyulai Közüzemi NKft. munkatársai összesen 16 beteg fát vágtak ki.

Hozzáteszik, az érintett szakaszon egyetlen autó sem parkolt szabálytalanul, ezzel megkönnyítették a szakemberek munkáját. Az önkormányzat megköszönte a lakosság hozzáállását és közreműködését.

Mint azt korábban megírtuk, a Béke sugárúton várhatóan négy héten keresztül, az október 6–7-i hétvégéig tartanak a munkálatok. A korhadt fákat szombatonként és vasárnaponként a Gyulai Közüzemi NKft. munkatársai vágják ki, a munkavégzés félpályás útlezárás és a forgalom irányítása mellett zajlik.

A munkálatok ideje alatt a Béke sugárút érintett szakaszain tilos parkolni, a favágás időszakaiban érdemes a művelődési központ parkolóját igénybe venni. A szabálytalanul parkoló autókat a közüzemi társaság a tulajdonosok költségére elszállíttatja. A munkavégzést megelőző napokban a cég szórólapokkal is tájékoztatja a lakókat és az utcában parkoló autótulajdonosokat. 

Arról is beszámoltunk, hogy az önkormányzat már megrendelte azt a 45 fát, amelyet november közepétől ültetnek ki a Béke sugárúton. A kivágott növények helyére 14–16 cm törzskörméretű, 2,5–3 méter magas, piros virágú vadgesztenyék kerülnek, amelyek ellenállóbbak a kártevőkkel szemben. A közüzemi kft. munkatársai táblákkal jelzik, hová kerülnek az új gesztenyefák.

Mint arra az önkormányzat korábban felhívta a figyelmet, az időjárástól és egyéb tényezőktől függően módosulhat a munkavégzés ideje. A munkálatokkal járó zajhatások és kellemetlenségek miatt a lakosok türelmét és megértését kérik.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)