Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A gyulai belvárosban dübörögnek a lőerők

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2018. szeptember 11. 15:30
A gyulai belvárosban dübörögnek a lőerők
Testközelből is megcsodálhatják az érdeklődők a Hofeka Kupa látványos versenygépeit

Egy év kihagyás után látja újra vendégül Gyula városa a hazai tereprali-bajnokság és a Közép-európai Zóna Bajnokság mezőnyét szeptember 14–16. között. Az autók, kamionok, motorok, quadok és side-by-side járművek szervizparkját ismét a Vértanúk útján állítják fel.

Bárki megcsodálhatja a gépszörnyeket a vértanúk útján felállított szervizparkban

Fotó: Varga Racing Team ASE

A viharsarki helyszínen a hazai tereprali-bajnokság idei negyedik fordulójának futamait és egyben a Közép-európai Zóna Bajnokság (CEZ) terepes összecsapásait követhetik figyelemmel a látogatók. A nemzetközi rendezvény színvonalát – a hazai nagyok mellett – a régió legjobbjainak rajthoz állása garantálja. A nevezési listán a hazai mezőny igazi nagy nevei is szerepelnek, hiszen többek között az Africa Race-győztes Kovács Miklós, a négyszeres magyar bajnok Fazekas Károly, illetve a Dakar-ralit megjárt motorversenyző, Horváth „Laller” Lajos is a gázra lép majd.

A pénteken rajtoló seregszemle az első napon csak egy rövid prológgal indul. A versenyzők 16 órától az Interspar parkolójában kialakított, úgynevezett parc ferméből indulnak, a mért szakaszon pedig 16 óra 30 perckor rajtol az első jármű. Szombaton és vasárnap 8 órakor szintén az Interspar parkolójából indul majd a mezőny a délelőtti két mért szakaszra, azután pedig 11 óra magasságában visszatérnek a szervizparkba, mielőtt megkezdenék a délutáni kört.

A szervezők a látogatókra is gondoltak, hiszen a Vértanúk útján felállított szervizparkban az érdeklődők testközelből is megcsodálhatják a kupán induló autókat, kamionokat, motorokat, quadokat és a sportág feltörekvő új kategóriáját, a side-by-side járműveket.

A porolós verseny útvonala egyelőre titkos, hiszen a mezőny tagjai is csak a rajt előtt egy órával kapják kézhez a teljesítendő pályát.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)