Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - 300 kiló szilvából készült lekvár Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2018. szeptember 08. 13:45
300 kiló szilvából készült lekvár Gyulán
Tizenegyedik alkalommal rendezték meg a németvárosi szilvalekvárfőzést

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Idén tizenegyedik alkalommal rendezték meg a németvárosi szilvalekvárfőzést és a szilvalekváros sütemények versenyét szeptember 7-én és 8-án. A program pénteken a szilva magvalásával kezdődött, majd szombaton a „Máriás” házban folytatódott. 
 
Reggel hét órakor már felállították az üstöket, és megkezdődött a lekvárfőzés, a sütemények versenyére pedig folyamatosan érkeztek be a finomságok. A köszöntőre délelőtt 10 órakor került sor, a szervezők képviseletében Mittag Mónika, a gyulai német nemzetiségi önkormányzat elnöke üdvözölt minden megjelentet.
 
A folytatásban a résztvevőket Kónya István alpolgármester is köszöntötte, aki fontosnak tartotta kiemelni, hogy a helyi önkormányzat folyamatosan keresi azokat a lehetőségeket, amelyekkel a „Máriás” házat felújíthatják. A városvezető elmondta: két pályázat elnyerésére is számítanak, így remélhetőleg a következő évben már megvalósulhat az épület födémfelújítása és akár egyéb korszerűsítések is. 
 
 

Kónya István alpolgármester

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Mittag Mónika lapunknak elárulta, hogy idén 300 kiló szilvát magvaltak ki a németvárosi asszonyok.
 
– Ebben az évben van egy kisebb üstünk is, amelyet gyerekek kevernek majd. Minden vállalkozó kedvű érdeklődőt szeretettel várunk, minden segítség jól jön, hiszen kilenc órán át rotyog majd a lekvár – mondta el lapunknak. 
 
Délelőtt 11 órára el is készült a cibere, és jó étvágyat csinált a déli babgulyáshoz, ami után a helyszínen készült porcukros hólabdával kínálták meg a résztvevőket. Délután négy órára besűrűsödik a szilvalekvár, amit üvegekbe töltenek, ám előtte természetesen mindent megjelent megkóstolhatja.
 
 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

GYULAI HÍRLAP • 2018. szeptember 08. 13:42
Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)