Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Komposztáljunk és mulcsozzunk együtt a gyulavári kastélyparkban!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • G. K. E. • HÍREK • 2018. augusztus 30. 15:30
Komposztáljunk és mulcsozzunk együtt a gyulavári kastélyparkban!
Közös kertészkedésre invitál a Zöld Szívek Köre egyesület

a kastélyparkban megtanulhatjuk, hogy hogyan kell komposztálni

Fotó: Gyulai Hírlap – Gurzó K. Enikő

Élj szívből, tégy szívvel! mottóval hirdet közös kertészkedést szeptember 16-án délelőtt 9 órától a Zöld Szívek Köre Természetvédelmi és Közösségfejlesztő Egyesület.

A gyulavári kastélyparkban elméletben és gyakorlatban is megtanítják majd a részvevőknek, hogyan kell komposztálni és mulcsozni, vagyis saját készítésű jó minőségű trágyához jutni. Az akcióban a Körös-Maros Vidékfejlesztési és Ökogazdálkodási Alapítvány és a Gyulai Ehető Közösségi Kert vesz részt. A tudnivalókról Bonyhádiné Enikő, a GYEKK koordinátora tart majd felvilágosítást.

A Zöld Szívek Köre arra kéri az érdeklődőket, hogy a hatékonyabb munka érdekében gereblyét, lapátot és műanyag vödröt mindenképp hozzanak magukkal, mert nagy számban ezt nem tudják biztosítani.

Megalakulása óta az egyesületnek ez az első hivatalosan meghirdetett programja. Célja vele az, hogy környezetünk és egészségünk érdekében megtanuljuk a vegyszermentes otthoni gyümölcs- és növénytermesztés, tudtuk meg a főszervezőtől, Juhos Évától. Fontos lenne ugyanis mindenkinek tudnia, hogy amennyiben a háztáji szerves hulladékot nem a kukába dobjuk, hanem összegyűjtjük a kerti komposztkeretünkbe, akkor 8–12 hónap alatt illatos komposztföldet, vagyis jó minőségű növényi trágyát kapunk, és a harmadjára csökkentjük a telepre kerülő szemét mennyiségét.

A civil szervezethez eddig olyan személyek csatlakoztak, akik szívesen időznek szép természeti környezetben, fontos számukra ennek rehabilitációja és gondozása, s ezért tenni is hajlandók. A Zöld Szívek Köre összefogásra, csapatmunkára szeretné késztetni a gyulaiakat és a környékbelieket, ezért egyre több közösségfejlesztő rendezvényt kíván szervezni a közeljövőben.

A gyulavári rendezvényen ingyenes a részvétel.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)