Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A nyelvi labor és a természettudományos szaktanterem is megújul a „Lila” iskolában

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2018. augusztus 03. 13:35
A nyelvi labor és a természettudományos szaktanterem is megújul a „Lila” iskolában
Az intézményben több kisebb felújítást is elvégeznek

A természettudományos szaktanterem és a nyelvi labor is megújul az 5. számú általános iskolában abból a csaknem 63 millió forintból, amelyet a két intézmény együttesen nyert el – erről tartott sajtótájékoztatót Teleki-Szávai Krisztina, a Gyulai Tankerületi Központ igazgatója, Görgényi Ernő polgármester és Kovács József országgyűlési képviselő augusztus 3-án a helyszínen.

szabadosné bécsi katalingörgényi ernőteleki-szávai krisztina és kovács józsef

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Teleki-Szávai Krisztina emlékeztetett: a Gyulai Tankerületi Központ 3 milliárd forintból megvalósuló iskolafejlesztési programjának meghatározó területe „Az állami fenntartású köznevelési intézmények tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztése” felhívás, amelynek keretében tizenhárom köznevelési intézmény újul meg ezekben a hónapokban, összesen 750 millió forintból.

Mint mondta, a „Lila” iskola 1979-ben épült, a háromszintes panelépületben napjainkban több mint 300 diák tanul. Az elmúlt 40 év nyomot hagyott az intézményen: az iskola 16 tanterme, négy szaktanterme és a vizesblokkok is felújításra szorulnak.

Az iskola életében mindig is fontos szerepet játszott a sport – 2004 óta sportiskolai módszertani központként is működik –, ezért a korábbi években folyamatos volt az ehhez kapcsolódó infrastrukturális háttér fejlesztése: 2016-ban adták át a műfüves pályát, 2017-ben a felújított tornatermet, illetve egy rekortánpálya is épült.

 

.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Az igazgató kiemelte, hogy a Gyulai Tankerületi Központ az elmúlt években már elkezdte a tantermek felújítását, így tavaly és idén négy terem linóleumborítását cserélték ki, hat teremben pedig a bútorzat újult meg.

Az intézményben emelt szinten tanítják az angol nyelvet, ehhez pedig elengedhetetlen egy korszerű nyelvi labor kialakítása: ezt és a természettudományi szaktanterem felújítását célozta meg a pályázat.

– Gyula elmúlt nyolc évében az önkormányzati fejlesztéspolitikát az oktatási-nevelési intézmények korszerűsítése is jellemezte, hiszen ez az egyik fő célkitűzésünk annak érdekében, hogy a gyulai és Gyulán tanuló diákok számára korszerű körülményeket biztosítsunk – hangsúlyozta Görgényi Ernő.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A polgármester elmondta, hogy a munkálatok június 21-én indultak, amely során 133 négyzetméteren újul meg a nyelvi labor és a természettudományos szaktanterem. A két helyiség teljes elektromos hálózatát felújítják, gipszkarton álmennyezetet kap mindkét terem, valamint lefestik az oldalfalakat. Az elavult nyílászárók cseréje már megtörtént, ezek helyére modern, hőszigetelt ablakok kerültek. Augusztus végéig megtörténik a padlóburkolatok cseréje, valamint a termoszeleppel ellátott radiátorok felszerelése is.

A fejlesztés érinti továbbá egy vizesblokk és a folyosói szekrények felújítását, valamint a rossz állapotban lévő üvegtégla falak cseréjét is. A munkálatok befejezésének tervezett időpontja október 31-e, de ha ilyen ütemben halad a felújítás, akkor hamarabb is lezárulhat a fejlesztés.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Kovács József a 3-as számú választókerületben zajló fejlesztésekről tartott egy rövid tájékoztatót. Mint mondta, a Gyulai Tankerületi Központhoz tizenhárom település tartozik a választókerületben, ezeken a helyeken pedig nyolcvan nyertes pályázat munkálatai zajlanak napjainkban.

A képviselő zárásként hozzátette, hogy a „Lila” iskolában sem állnak le a fejlesztések: a Magyar Kézilabda Szövetség – amely korábban a tornaterem felújításához járult hozzá – egy hazai és nemzetközi normáknak megfelelő, külterületi kézilabdapályát alakít ki az iskola udvarán.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)