Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A Komáromi kisleány lett idén Magyarország tortája

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MTI • MAGAZIN • 2018. július 31. 17:00
A Komáromi kisleány lett idén Magyarország tortája
A cukormentes édességek versenyén a Három kívánság lett a befutó

A Komáromi kisleány lett idén Magyarország tortája, míg a Magyarország cukormentes tortája verseny nyertesének a Három kívánság elnevezésű tortát választották – adta hírül az MTI.

a komáromi kisleány lett idén magyarország tortája

Forrás: index.hu

Selmeczi László, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének társelnöke elmondta a keddi eredményhirdetésen, hogy szeretnék újításra ösztönözni a cukrászokat, ezért minden évben csak új recepteket fogadnak el, de az is fontos, hogy a torta egészséges alapanyagokból készüljön és valahogyan köthető legyen Magyarországhoz.

A Komáromi kisleány elnevezésű tortát a Jánoska Cukrászda cukrásza, Sztaracsek Ádám készítette. A torta mézes-diós tészta alapú, van benne körte, csokoládé, vaníliás krém, fahéj és gyömbér.

Idén is meghirdették a Magyarország cukormentes tortája versenyt, amelyeknél kiemelt szempont a szénhidráttartalom és kalóriaérték is. A befutó a Nándori Cukrászda által készített Három kívánság lett, amely nem tartalmaz hozzáadott cukrot és fehér lisztet sem, a három domináns összetevője a chia magos-diós mandulapiskóta, a meggy és a darabos túró. A torta frissességét a pikáns citromlé fokozza, míg a tetejét édes hab borítja.

A két tortát – valamint a szintén ma bemutatott Szent István-napi kenyeret – először augusztus 18-án, 19-én és 20-án a Magyar Ízek Utcáján lehet megkóstolni.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)