Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Hamlet nem halt meg, inkább megfiatalodott!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • G. K. E. • KULTÚRA • 2018. július 11. 09:00
Hamlet nem halt meg, inkább megfiatalodott!
Ezen bizony jót nevettünk

Ezért is jó ha odafigyelünk a fiatalokra, állapítottuk meg többen is július 10-én a gyulai Világóránál, ahol a Békéscsabai Jókai Színház Színitanházának három hallgatója értelmezte saját korosztálya nyelvén a Hamletet a Shakespeare Fesztivál második napján.

Kerek Vivien, Dudás Fanni és Kopanyicza András

Fotó: Gyulai Hírlap – Gurzó K. Enikő

A jó előadás arról is felismerszik, hogy nem tudja elmosni az eső. Ez történt a Hamlet tér 3. című darabbal július 10-én a Világóránál, ahol a közönség úgy döntött, kitart a nyári zápor ellenére, s ennek meg is lett az eredménye. A három színinövendék ugyanis már az első két jelenetével előcsalogatta a napot a felhők mögül. Lett is erre kacagás is bőven. Mert a Hamletet ilyen értelmezésben még biztosan nem látta senki sem Gyulán.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Gurzó K. Enikő

Az utcaszínházaknak ez is az egyik nagy hasznuk, hogy bárki számára hozzáférhetővé teszik a kultúrát. A negyed óránál nem hosszabb produkció ezúttal bebizonyította: igenis, van még igény a minőségi szórakoztatásra, s a színművészetre is, csak meg kell találni a publikum felé vezető utat. A három tanuló, Kerek Vivien, Dudás Fanni és Kopanyicza András, valamint tanáraik, Szabó Lajos és Tege Antal színművész meg is lelte a legfelelőbb megoldást arra, hogy a súlyos Shakespeare-i Hamlettől senki se ijedjen meg, hanem inkább nevessen rajta.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Gurzó K. Enikő

Hogy mi a darab poénja, nem lőjük le, mert kétszer is megismétlik még a fürdőváros belvárosában. Aki a keddiről lemaradt, július 12-én délután 5 órától a Harruckern téren, július 14-én, szintén délután 5 órától pedig a Kossuth téren nézheti meg.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)