Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Négy, Gyulát is érintő összekötő úton kezdődtek felújítási munkálatok

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2018. június 20. 13:05
Négy, Gyulát is érintő összekötő úton kezdődtek felújítási munkálatok
Békés megyében csaknem 25 kilométernyi út felújítása valósulhat meg európai uniós forrásból

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Négy, Gyulát is érintő összekötő út felújítása kezdődött meg a napokban – közölte lapunkkal szerdán a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

A 4434-es jelű Gyula–Pitvaros–Makó közötti út 1,8 kilométeren, a 4219-es jelű Furta–Gyula közötti út csaknem 2,7 kilométeren, a 4431-es jelű Gyula–Újkígyós–Csorvás közötti út mintegy 1 kilométeren, a 4234-es jelű Szeghalom–Vésztő–Gyula közötti út csaknem 1 kilométeren újul meg – tájékoztatott a cég.    

A közlemény emlékeztet rá: a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében országosan több mint 517 kilométernyi négy és öt számjegyű mellékút felújítása indulhat el 2018-ban. Kiemelik: a beruházások révén nő a forgalombiztonság, és lerövidül az utazási idő.

Mint írják, Békés megyében csaknem 25 kilométernyi út felújítása valósulhat meg európai uniós forrásból. Hangsúlyozzák, a térségi közlekedésfejlesztések első szakaszában 3,7 milliárd forintot költenek a beruházásokra.

A tervek szerint a felújítás a Gyula–Pitvaros–Makó közötti úton és a Szeghalom–Vésztő–Gyula közötti úton hatvan napig tart. A Furta–Gyula összekötő úton várhatóan kilencven napot, a Gyula–Újkígyós–Csorvás összekötő úton pedig 150 napot vesz igénybe a beruházás. A munkálatok ideje alatt valamennyi szakaszon félpályás útlezárásra kell számítaniuk a közlekedőknek.  

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)