Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Székely János Napokat tartanak Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MAGAZIN • 2018. június 20. 13:00
Székely János Napokat tartanak Gyulán
Programajánló

Június 26–27. között Székely Jánost és műveit viszik közelebb a közönséghez

Fotó: Gyulaivarszinhaz.hu

Kamaraterem

Június 23-án, szombaton 19 órától a Kelemen Quartet ad komolyzenei koncertet. A belépőjegy 1900 Ft. Június 26-án, kedden 18 órától a Székely János Napok keretében Én és a világ címmel előadói estet tartanak Székely János költészetéről. Június 27-én, szerdán 17 órától A nyugati hadtest című hangjátékon és CD-bemutatón Székely János novelláiból ad elő Schnell Ádám, Horváth Lajos Ottó, Széles Tamás. Közreműködik Szokolay Dongó Balázs. Június 28-án, csütörtökön 19 órától Lackfi János Hinták című drámáját állítja színpadra a Zsámbéki Színház. Az előadás szereplői: Peremartoni Krisztina és Soltész Bözse, a darabot Galgóczy Judit rendezte. A jegyár 1800 forint.

Tószínpad

Június 24-én, vasárnap 20.30-kor nyitják meg ünnepélyesen a Gyulai Várszínház 55. évadát. Június 24-én 21 órától Sarkadi–Fábri–Nádasy–Vincze Körhinta című darabját a Nemzeti Színház és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes mutatja be.

Várszínpad

Június 26–27-én 21 órától mutatják be Székely János Caligula helytartója című drámáját. Esőnap: június 28.

Vár mögött

Június 27-én, szerdán 19 órától Székely János Dózsa című monodrámáját Bartus Gyula és Pribojszki Ferenc előadásában, Árkosi Árpád rendezésében tekinthetik meg az érdeklődők.

Rondella

A 2018-as futball-világbajnokságot június 14. és július 15. között rendezik meg Oroszországban. A világ egyik legjelentősebb, legizgalmasabb sporteseményét egy 3×4 méteres LED-falon közvetítik a Rondellánál. A júniusi közvetítések: június 21. (csütörtök) 20.00 Argentína–Horvátország, június 23. (szombat) 20.00 Németország–Svédország, június 28. (csütörtök) 20.00 Anglia–Belgium.

Pándy-galéria

Orosz Istvánné Fények és árnyak, színek és formák című fotókiállítása június végéig tekinthető meg.

Múzeumok Éjszakája

Gyula kulturális intézményei is csatlakoznak a Múzeumok Éjszakája országos rendezvénysorozathoz. Június 23-án, szombaton kedvezményes belépőkkel látogatható a Kohán Képtár, az Erkel Ferenc Emlékház, a Ladics-ház, a vár és a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont. Tárlatvezetésekkel, filmvetítésekkel, táncbemutatókkal, kosztümös élményfotózással, koncerttel és még számos különleges programmal várják az érdeklődőket. A rendezvény részletes programja itt olvasható.

Könyvtár

A Székely János Napok keretében június 26-án, kedden 15 órától tudományos konferenciát tartanak. Előadók: Bertha Zoltán, Elek Tibor, Falusi Márton, Szakolczay Lajos és Szász László. A belépés díjtalan. Június 27-én, szerdán 15 órától Székely János és a Caligula helytartója című kerekasztal-beszélgetésre invitálnak a szervezők. Résztvevők: Elek Tibor, Gálfalvi György, Markó Béla és Szász János. A belépés díjtalan.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)