Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Esküt tettek az újonnan kinevezett ülnökök a Gyulai Járásbíróságon

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2018. június 15. 14:55
Esküt tettek az újonnan kinevezett ülnökök a Gyulai Járásbíróságon
A soron kívüli ülnökválasztásra a büntetőeljárási törvény változásai és fiatalkorúakra vonatkozó különleges szabályok miatt volt szükség

a bírósági ülnökök eskütétele

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Esküt tettek az április 5. és 30. között megválasztott bírósági ülnökök június 15-én a Gyulai Járásbíróságon. A soron kívüli ülnökválasztásra a július 1-jén hatályba lépő büntetőeljárási törvény és fiatalkorúakra vonatkozó különleges szabályok miatt volt szükség. 

Az ülnökök nem hivatásos bírók, akik bizonyos ügyekben segítik a bíróságok munkáját. Az ülnököket társadalmi szervezetek – kivéve politikai pártok – és magánszemélyek jelölhetik a posztra, a pedagógus ülnököket – akikre a fiatalkorúakkal szembeni eljárások során során mindig szükség van – pedig a tantestületek. A jelöltekről a képviselő-testület szavaz, majd megküldik a végleges listát a bíróságnak, ahová a bíróság elnöke hívja be a kiválasztottakat eskütételre.

A június 15-i eseményen Varga László, a Gyulai Járásbíróság elnöke és Görgényi Ernő polgármester köszöntötte a négy ülnököt. Az eskütétel után a bíróság elnöke ismertette az ülnökökkel a jogaikat, a kötelezettségeiket, valamint a munkájuk során irányadó előírásokat.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)