Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Karácsonyis diák a Bendegúz Tudásbajnokság országos döntőjén

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • M. Z. M. A. • MAGAZIN • 2018. június 07. 13:35
Karácsonyis diák a Bendegúz Tudásbajnokság országos döntőjén
Hírek a Karácsonyi János katolikus általános iskolából

Képünkön középen áll Molnár Eszter

Fotó: Karácsonyi János katolikus általános iskola 

A Bendegúz Tudásbajnokság országos döntőjét május 26-án rendezték meg Szegeden. Erre a szintű megmérettetésre azok a tanulók kapnak meghívást, akik megyéjükben a legjobbnak bizonyulnak.

Iskolánk kiváló, rengeteg magyaros eredményt magáénak tudható diákja, Molnár Eszter (5. b) – magyar nyelvből és irodalom-szövegértés tantárgyakból is – a megyei fordulón 3. helyezést ért el. Általában a megye legjobbja jut tovább az országos döntőre, de idén – a magas pontszámára való tekintettel – Esztert is behívták irodalomból.

Nagy örömünkre szolgált, hogy Eszter a 18 kérdésből 16-ra adott pontos választ, annak ellenére, hogy a feladatsorban hetedik osztályos tananyag is szerepelt nem egy kérdés esetében is. A feladatsor kérdései nemcsak a kiváló szövegértést mérik, hanem a szókincset, a költői képek és eszközök ismeretét, az írók és költők életrajzának, verseinek ismeretét, illetve egyéb verstani ismereteket (verselés, rímfajták stb.), valamint az anyanyelvi logikát is.

Eszter csillaga töretlenül ragyogott egész tanévben iskolánk eredményeinek égboltján, és a mostani teljesítményével is méltón zárta a magyarversenyeket, ugyanis az országos döntőn 2. helyezést ért el.

Szívből gratulálunk Eszternek nemcsak ezért a csodálatos eredményéért, hanem az egész tanévben nyújtott kiváló teljesítményéért, állhatatos felkészülő munkájáért, töretlen szorgalmáért! Sok-sok magyaros sikert kívánunk a későbbiekben is a kisiskola diákújságjának, a Suli-Buli Magazin főszerkesztőjének! Köszönet a példaértékű, áldozatkész, támogató szülői háttérnek! 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)