Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Sírokat gondoztak a gyulai hajléktalanszálló ellátottjai

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2017. május 19. 15:35
Sírokat gondoztak a gyulai hajléktalanszálló ellátottjai
A Szeretethíd program keretében három napon át végeznek önkéntes munkát a résztvevők

A Szent József temetőben több sírt is rendbe tettek 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Idén is sokan gondoztak sírokat a gyulai temetőkben a Szeretethíd program helyi résztvevői közül. Május 19-én, a reggeli órákban a Szent József temetőben jártunk.

A helyszínen a gyulai hajléktalanszálló ellátottjai tették rendbe Diósi (Nuszbek) József építész, Erdős Kamill ciganológus, Oláhné Keresztesy Éva rajztanár, festő, Jánosi Imre cukrászmester, K. Schriffert József országgyűlési képviselő, N. Szabados József építőmester és dr. Scherer Ferenc történész síremlékeit. A lelkes csapat akciója jól demonstrálta, hogy segítő szándékkal és kellő lelkesedéssel bárki képes gazdagítani mások életét, még azok az embertársaink is, akik anyagi javakkal szinte egyáltalán nem rendelkeznek.

A Szeretethíd elnevezésű önkéntes napokat 2009-ben hívta életre a Magyar Református Szeretetszolgálat. 2012-ben már az egész Kárpát-medencére kiterjedt a kezdeményezés, ekkor már összesen 11 ezer önkéntes csatlakozott a megmozduláshoz. Később, 2014-ben már közel 16 ezren, 2016-ban pedig már több mint 20 ezren segítettek másokon a programnak köszönhetően.

Mint megtudtuk, az idei év vállalt feladatai között a sírok gondozása, az idősek látogatása és kerékpártárolók felújítása voltak a legnépszerűbbek Békés megyében. Országosan emellett minden évben népszerű tevékenység a játszóterek felújítása, a kórházlátogatás és a szemétgyűjtés a városok és falvak utcáin.

A gyulai helyszínen Menárik Mihállyal beszélgettünk, aki elárulta: 10 éve hajléktalan, és szívesen jár már legalább 3 éve az eseményre.

– Jobban telik az idő, ezenkívül a szeretet az, ami motivál, mert jó valami jót tenni. Nem kapunk érte külön semmit, de nem is várjuk el. Most öten jöttünk, és nagyjából 4-5 sírt tisztítunk majd meg. A munkánk része a gazolás, a söprögetés és a sírok lemosása. Idén nem adtak pólót, de nekem van sajátom, olyan régóta járok ide – részletezte a lelkes segítő.

A csapatot intézményükben ebéddel vendégelték meg a program szervezői.

 

A gyulai hajléktalanszálló lelkes csapata 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

 

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)