Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A Paradicsomi Csodálatos Békakirályokhoz került a gyulavári főzőverseny fődíja

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Gurzó K. Enikő • MAGAZIN • 2018. május 19. 21:50
A Paradicsomi Csodálatos Békakirályokhoz került a gyulavári főzőverseny fődíja
Abszolút első a többszörös nyertes ifj. Misinkó Géza lett

Több kategóriában hirdettek nyerteseket május 19-én délután a VIII. Gyulavári Kastélynapok keretében megrendezett VIII. Országos Vadfőző és Halételkészítő Versenyen. Idén először a Különtorta-díjat is kiosztották. A fődíj a Paradicsomi Csodálatos Békakirályokhoz került, abszolút első pedig ifj. Misinkó Géza lett.

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

Hivatalosan is megnyitották május 19-én délután a VIII. Gyulavári Kastélynapokat a helyi kúria udvarán. Szabó Károly önkormányzati képviselő és Szabó Szilárd Dániel, az Együtt Gyulaváriért Egyesület elnöke jelenlétében az egybegyűlteket Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere köszöntötte.

Az elöljáró aláhúzta, a Gyulavári Kastélynapok a gyulai rendezvények sorában kiemelt helyen szerepel, és megjegyezte: a sok-sok gyulai program között öt ingyenes nagyrendezvény szerepel, a Virágok Fesztiválja, a Gyulavári Kastélynapok, Körösvölgyi Sokadalom, a Végvári Napok és a Minden Magyarok Néptáncfesztiválja. Ezek közül a Gyulavári Kastélynapok az, amelyik önkormányzati támogatással valósul meg, de civil szervezeti kezdeményezés. A városvezető ezért köszönetet mondott az Együtt Gyulaváriért Egyesületnek és Szabó Károly képviselőnek, majd a főzőcsapatoknak, hogy beneveztek a vetélkedőre, mert, mint mondta, nélkülük az esemény egyik valódi értéke, az interaktivitás nem valósulna meg. Befejezésül áldott pünkösdöt kívánt mindenkinek.

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

Az elkészült étkeket minősítő zsűri elnöki tisztét idén ifj. Ambrus György világbajnoki aranyérmes ételszobrász töltötte be, munkáját Bondár László világbajnoki ezüstérmes éttermi mester, Schlett Árpád, a Munkácsy Horgász Egyesület és a Gyulai Sporthorgász Egyesület elnöke, valamint Brindás János mesterszakács segítette.

Ambrus György értékelésében kiemelte, a versenyzőknek sok finomsággal sikerült meglepniük őket, így tanulhattak is tőlük. A díjak átadása után az ítészek elnöke bejelentette: a zsűri döntése alapján abszolút elsőnek a többszörös első helyezettet, ifj. Misinkó Gézát kiáltják ki.

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

Az idei országos főzőversenyen következő eredmények születtek:

Fődíj:

Paradicsomi Csodálatos Békakirályok

Pörkölt kategória

  1. Gyepes Team
  2. Makroker
  3. Munkácsy Horgász Egyesület

Halételek kategória

  1. Scheft Team
  2. Munkácsy Halőr
  3. Kiss Horgásztavak

Egyéb kategória

  1. Varázs Parázs
  2. Paradicsomi Csodálatos Békakirályok
  3. GoKart

Különdíjak

Halak kategória

A legízletesebb, legszebb tálalás: Vad Bikák

A legtökéletesebb halászlé: Fortuna System

Vadak kategória

Erdészek, Kardos Team, Agymenők, Thermo-Kiss, Kis Szabóné (Culinary Team), Dénesi Betyárok, Mókus Örs, Trónfosztók, Gyulai Nagycsaládosok Egyesülete.

Idén első ízben a Különtorta-díjat (azaz egy tortát) is kiosztották. Ezt a Kárpátia csapatának nyújtották át.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)