Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Állatok szabadultak a művházba

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Oláh Szabolcs • KULTÚRA • 2018. május 08. 10:00
Állatok szabadultak a művházba
Sikeres évadot zárt a gyulai Kultur Cafe Klub

Mindenféle állat szabadult május 4-én este a gyulai művházba. Szerencsére nem átvitt értelemben, és nem is konkrétan: a Kultur Cafe Klub idényzáró buliján a Kistehén tánczenekar és a Mongoose Limit előadását hallhatta az Erkel Ferenc Művelődési Központ közönsége. És szemmel láthatóan mindezt felszabadultan tette.

Kistehén tánczenekar 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A 2011-ben alakult Mongoose Limit indította a bulit. Az Ipolyi-Gáts Hunor (gitár/ének), Csermann Ádám (basszusgitár) és Csóti Dániel (dob) muzsikusokból álló trió – a kis létszám ellenére – komplett és komplex zenei képpel látta el az érkezőket. A maguk által „popresszív rocknak” nevezett műfajukban valóban megjelent mindenféle stílusjegy, a funkytól, az őspunkon és a jazzes elemeken keresztül egészen a kőkemény fémzenéig, ugyanakkor a precíz, „logisztikus” zeneiség alkalmas volt a hangulat lendületbehozására is. Nekik köszönhetően, bemelegített színpadra érkezhetett a többi „állat”.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A Kistehén – amelynek első lemeze még Zene a nyulaknak néven jelent meg – tőle megszokott produktumot nyújtott: az olykor látszólag blőd frázisok jól eltalált, kifejező érzéseket hoztak elő a karakán, kiválóan meghangszerelt muzsikával elegyedve. Ezzel Kollár-Klemencz László (gitár/ének), Vajdovich Árpád (basszusgitár/vokál), Sidó Attila (gitár/vokál), Jancsovics Máté (dob), Weil András (billentyűk/vokál) nemcsak szórakoztatta, de hamar táncra is perdítette táncra a nagyérdeműt. Dalok hangoztak el a Bocsánat című, idén megjelent EP-ről, és nyilvánvalóan olyan régebbi slágerek sem maradhattak ki, mint például a Mi a sötétben szeretnénk mindent csinálni, Ezt is elviszem magammal, vagy a „klasszikus” Cyber gyerek. A vendégsereg ugyan nem tömte meg a második emeletet, a felszabadult megelégedés azonban tudott még egy szintet lépni – és a tető fokára hágott, a bulizó közönség pedig jogosan várta el, illetve kapta meg a ráadás blokkot is.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A Gyulai Hírlapnak Kiss János, a rendezvénysorozat megálmodója és koordinátora elmondta: a Kultur Cafe Klub sikeres évadot zárt: 2017/2018-as periódusában 15 zenekar lépett föl, az elmúlt hónapokban járt itt többek között a Hiperkarma, a Vad fruttik, a 30Y, és összesen csaknem 2500 látogatója volt az előadásoknak. A rendezvényszervező hozzátette, sikerként könyveli el azt is, hogy a klub Facebook-csoportja még ennél is több tagot számlál.

– Ebben az idényben az volt a fő törekvés, hogy olyan zenekarokat hozzunk Gyulára, akik még soha nem jártak itt, vagy csak egészen régen. A Kultur Cafe Klub fő célja, hogy azokat a zenekarokat is elérhetővé tegye a gyulaiak számára, amelyeket nagyobb városokban rendszeresen láthatnak a koncertkedvelők. Komoly elismerés továbbá, hogy mintegy másfél év után a szakma a Kultur Cafe Klubot az ország 10 legjobb klubja közé sorolja! – nyilatkozta lapunknak Kiss János.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A Hangfoglaló Program és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával megvalósuló programsorozat ugyan most lezárult, de a nyári programkavalkád után újra kedvez a zenerajongóknak, olyan bandákat csalva színpadjára, mint a Kiscsillag, Szabó Balázs Bandája, az Auróra, a HétköznaPI CsAlódások és a Depresszió. Ősszel folyt. köv.!

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)