Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - „A boldogság mindig velünk van, ha szeretjük egymást, és örülünk az élet legkisebb ajándékainak is "

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2018. május 06. 11:00
„A boldogság mindig velünk van, ha szeretjük egymást, és örülünk az élet legkisebb ajándékainak is "
Elballagtak a Karácsonyi János gimnázium végzősei

Május 5-én tartották meg a gyulai Karácsonyi János gimnázium végzőseinek ballagását. A program 9 órakor az iskola névadója szobrának megkoszorúzásával indult, majd a belvárosi templomban folytatódott, ahol Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök ünnepi gondolatait hallgathatták meg a jelenlévők. 

elballagtak a karácsonyi jános gimnázium végzősei

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A szentmise után az iskolában maradó diákok búcsúztatták a végzősöket, majd a ballagók képviselői osztották meg gondolataikat és megköszönték a támogató segítséget tanáraiknak, szüleiknek és a szervező közreműködést diáktársaiknak. 

A folytatásban az iskola igazgatója, Petróczki Zoltánné köszöntötte az érettségi előtt álló diákokat és arról beszélt, miként találhatjuk meg a boldogságot az életünkben. Az intézmény vezetője úgy fogalmazott, hogy akkor van szerencsénk és akkor leltünk a boldogságra, ha belső és külső elvárásaink találkoznak a valósággal. 

– Szívesen betenném a tarisznyátokba a boldogságot, éljetek hosszú, boldog életet! – kezdte beszédét az intézmény vezetője. – Életünk egy-egy nevezetes fordulópontján gyakran hangzik el ez a jókívánság. De vajon betehető-e a tarisznyába a boldogság? Nem tudom előfordult-e már, hogy visszakérdeztetek, köszönöm, de ez mégis mit jelent? Mi az a boldogság? A boldogság szubjektív jóllét, vagyis olyasmi, amit belül érzek. A sok-sok tényező elemzéséből az tűnik a legvalószínűbbnek, hogy a boldogság leginkább az objektív, külső körülmények és a szubjektív, belső elvárások egybeesésétől függ. Kosztolányi Dezsőt idézve "boldogságunk vagy boldogtalanságunk sokkal inkább függ attól, hogy mi van bennünk, mint attól, hogy mi van körülöttünk." A boldogság mindig velünk van, ha szeretjük egymást, és örülünk az élet legkisebb ajándékainak is – fogalmazta meg útravalóját Petróczki Zoltánné.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Végül – ahogy minden évben – a legkiemelkedőbb tanulók díjazása következett, majd az esemény a Himnusz közös eléneklésével zárult. 

Az idei évben őket emelte ki a tanárok kollektívája: Kiss Éva, Szabó Renáta, Bordás Renáta, Skumáth Viktória, Marton Tímea, Szabó Gitta, Kiss Richárd, és Kispál Zsolt

Az iskola szülői munkaközössége 2002-ben díjat alapított azzal a céllal, hogy olyan diákok is részesülhessenek elismerésben, akik a szellemi élet valamelyik területén nyújtottak kiemelkedő teljesítményt. Idén a Mérey Gyula-díjat Babinyecz Stellának, Dudás Árpádnak és Werner Sándornak, a Karácsonyi János Katolikus Gimnázium 12.B osztályos tanulóinak adományozta, akik kiemelkedő tanulmányi teljesítményük mellett a szaktárgyi versenyeredményeikkel az iskola jó hírét növelték, és kiérdemelték, hogy társaik elé példaként állítsák őket.

Az intézmény névadójának emlékére, Karácsonyi János élő rokonai megalapították a Karácsonyi János-díjat, amelyet évről évre a tanári kar javaslatára a Karácsonyi János Katolikus Iskola Alapítvány kuratóriuma adományoz az arra legérdemesebb, tanulmányait befejező diák számára. Ebben az évben a Karácsonyi János-díjat Barát Aszparuh 12. B osztályos tanuló kapta.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)