Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ünnepélyes keretek között adták át a felújított Boldog Apor Vilmos katolikus óvodát

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2018. április 20. 17:05
Ünnepélyes keretek között adták át a felújított Boldog Apor Vilmos katolikus óvodát
Az intézmény épülete 166 millió forintból újult meg

Megújult bútorok, külön öltözők és mosdók, korszerű fűtés és világítás, valamint napelemek kerültek a Boldog Apor Vilmos katolikus óvodába, amelyet 166 millió forintnyi pályázati forrásból újítottak fel. Az ünnepélyes átadót április 20-án tartották.

Flender Beáta tagintézmény-vezető

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Kovács József általános püspöki helynök, az óvoda egyik alapítója a kezdetekről beszélt, mint mondta, az általános iskolának, valamint a gimnáziumnak köszönhetően az egyház oktatási rendszere már fölállóban volt, de szükség volt még egy kollégiumra és egy óvodára. Utóbbi ötletét a gyulai püspök elé terjesztette, aki rábólintott a tervre, majd az önkormányzattól kapott ingatlanba költözhetett be az első csoport.

– Nagy öröm és szívet melengető érzés, hogy ez az óvoda ilyen szépen megújulhatott, 21. századi körülmények között készülhetnek itt a gyermekek az életre – mondta.

– Alig egy éve ünnepeltük együtt óvodánk alapításának huszadik évfordulóját. Akkor e falak között szép ígéreteket kaptunk a jövőnket illetően – vette át a szót Flender Beáta tagintézmény-vezető. – Nemcsak az ígéretek váltak valóra, hanem egy mesével és játékkal teli színes álom, amely nehéz és fáradtságos munka gyümölcse.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Az óvoda vezetője kiemelte, hogy hosszú ideje várták már ezt a napot a gyerekek, a szülők és a dolgozók egyaránt. Aláhúzta, hogy a fejlesztés céljait sikerült megvalósítani. Ezek a következők voltak: minden csoportnak legyen saját öltözője és mosdója, megújuljon a szobák bútorzata, legyen az előírásoknak megfelelő konyha, a falak legyenek leszigetelve, lecseréljék le a külső és belső nyílászárókat, korszerűsödjön a világítás és a fűtés, valamint szereljenek fel napelemeket a gazdaságosság miatt. Az intézmény egy fedett teraszt is kapott, és az akadálymentes megközelítés is megoldódott.

Flender Beáta hozzátette, hogy a gyermekek és a dolgozók is örömmel vették használatba a megújult épületet, majd zárásként megköszönte azoknak a segítségét, akik valamilyen módon hozzájárultak a pályázat sikeres kivitelezéséhez.

Nem véletlen az öröm, hiszen a Béke sugárúti épületegyüttes ikonikus darabja, a katolikus óvoda végre megújult – fejtette ki Kónya István alpolgármester. Mint mondta, ez az intézmény is jól példázza azt az irányt, amelyet Brunszvik Teréz grófnő, az első magyarországi óvodák alapítója útjára indított.

 

Kovács József helynök, Petróczki Zoltánné igazgató, Barabás Hunorné főigazgató, Flender Beáta tagintézmény-vezető és Kovács József országgyűlési képviselő

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Kovács József országgyűlési képviselő jól emlékszik az intézmény történetére: az óvoda alapítását megalapozó döntésre, a helyszínkeresésre. Korábban működött katolikus óvoda a városban, de Máriafalván, amelyet nem tartottak szerencsés helyszínnek, az egyház és az önkormányzat együttműködéséből született meg a Boldog Apor Vilmos katolikus óvoda.

A köszöntők után Kovács Péter esperes plébános, püspöki helynök megáldotta a felújított épületet, majd az intézmény csöppségei adtak műsort a vendégeknek. A terület bejárása előtt Kovács József helynök, Barabás Hunorné főigazgató, Petróczki Zoltánné, a Gyulai Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium igazgatója, Flender Beáta tagintézmény-vezető, valamint Kovács József országgyűlési képviselő vágták át ünnepélyesen a szalagot.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)