Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Horváth Somán a péntek 13-ának sincs hatalma

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2018. április 15. 16:00
Horváth Somán a péntek 13-ának sincs hatalma
A gyulai tőröző harmadik diákolimpiai aranyát szerezte meg

Horváth Soma harmadszor a diákolimpia legfelső fokán

Fotó: Labos Bence

A budapesti Bok Csarnok adott otthont a III. Sulivívó Találkozónak és Diákolimpiának április 12-én. A gyulai színeket Horváth Soma képviselte.

Az Implom József általános iskola tanulója a harminckilenc versenyzőt felvonultató mezőny tagjaként vágott neki a küzdelmeknek. A fürdővárosi tőrforgató immár negyedik alkalommal ragadott fegyvert, hogy elhódítsa a címet. Somát az elismerésen túl az is hajtotta, hogy tavaly szerzett ezüstérmét ismét aranyra cserélje fel.

A párharcot megelőző napon a gyulai versenyző válogatottbeli kötelességének tett eleget, hisz a sulivívó találkozón a zsűriben, illetve a pontozólapok előtt kellett helytállnia. Az egész napos program legkellemesebb része az volt, amikor aláírásokat kértek tőle, és együtt fényképezkedtek vele a jövő bajnokai.

 

 

Fotó: Labos Bence

Másnap a Gyulai SE versenyzője is magára ölthette a vívóruháját, hogy immáron negyedszer vívjon meg riválisaival a bajnoki címért. A csoportkört veretlenül, de tizenegy kapott tussal zárta, ez elmondása szerint lehetett volna jobb is. Az eredménynek köszönhetően kiemeltként került a táblára, ahol újabb négy kört sikeresen teljesítve került a döntőbe.

A záró összecsapást az egyik legnagyobb ellenfelével kellett megvívnia, hiszen újra szembe nézhetett a kadet- és juniorbajnoki címet elért Szemes Gergővel.

 

 

Fotó: Labos Bence

Ahogy azt Szilágyi Attila, a gyulai tőröző nevelőapja elmondta, az asszót Soma tusai indították, de Gergő gyorsan reagált rájuk. Az felek 3-0-ról indultak, de 3-3, 5-5 és 8-5 is volt az pengeváltás részeredménye. A budapesti rivális aztán át tudta venni a vezetést a gyulai versenyzőtől, és  is 10-12-re módosította az állást. Az utolsó három percben végül ismét Soma kezdett dominálni, és egy kizáró tussal beállította a 15-13-as végeredményt.

Horváth Soma győzelmével kijavította „statisztikáját”, és harmadik diákolimpiai elsőségét szerezte meg magának és iskolájának.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)