Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A cukorbeteg gyermekekért rendezett jótékonysági estet a Diaboló Alapítvány

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • G. K. E. • MAGAZIN • 2018. április 15. 15:00
A cukorbeteg gyermekekért rendezett jótékonysági estet a Diaboló Alapítvány
Nagylelkűen adakoztak idén is a Kikeleti Katicás Vigasság részvevői

Kikeleti Katicás Vigasságot rendezett a gyulai Park Hotel éttermében a Diaboló Alapítvány a Cukorbeteg Gyermekekért. Az április 14-i jótékonysági bálon az érintett fiatalok és szüleik léptek fel, de volt tombola, és támogató jegyet is lehetett vásárolni. A rendezvényt Görgényi Ernő polgármester és menyasszonya is megtisztelte jelenlétével.

A cukorbeteg gyermekekért rendeztek jótékonysági estet 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A Diaboló Alapítvány a Cukorbeteg Gyermekekért idén harmadik alkalommal rendezte meg a jótékony estet, amelyen felajánlásokat is lehetett tenni. A befolyt összeget a diabéteszes gyermekek lelki egészségének szakszerű gondozására, az önállósodásukat elősegítő nyári tábor megrendezésére és a felsőfokú tanulmányaikat megkezdő érintett fiatalok megsegítésére fordítják.

Lévai Ildikó kuratóriumi tagtól megtudtuk, kitartó munkájuk meghozta eredményét, hisz nagyon sokan tudnak már róluk az országban, és szinte ugyanennyien értékelik is a munkájukat. Örömükre szolgál, hogy kaptak már 50 ezer forintos felajánlást is, és van egy rendszeres támogatójuk, aki havonta utal névtelenül az alapítvány számlájára egy bizonyos összeget. Ugyanilyen érzéssel tölti el őket, hogy egyáltalán nem elenyésző azok száma sem, akik segítő kezet nyújtanak az alapítvány tagságának. Emellett a szülői összefogás is kiemelkedő.

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A bál legelején Ficzere Zalán, az est „kiskatica” háziura kívánt jó szórakozást az egybegyűlteknek, majd átadta a szót Kosznáné dr. Pula Ilona alapítványi elnöknek, aki a bál háziasszonyaként olvasta fel Novák Katalin üzenetét. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára üzenetében azt írta, Magyarországon körülbelül 45 ezer 1-es típusú diabéteszes él. Olyan gyermekek, akik ugyanúgy szeretnek játszani és ugyanúgy járnak óvodába, mint bárki más, mégsem élhetnek spontán életet. Ahhoz, hogy az ő életük is teljes legyen, a családnak, a baráti körnek és az iskolának mellettük kell állnia.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Novák Katalin levelében rámutatott: nagyon sok tervük van még ezen a téren. Ezek megvalósításához szükségük van a civil szerveződésekre, de szükségük van a kormányzati figyelemre is. Ezért kötöttek stratégiai megállapodást a Magyar Diabétesz Társasággal és az Egy Csepp Figyelem Alapítvánnyal. Hisz csakis közös összefogással tudnak tenni azért, hogy a cukorbetegeket ne érje hátrányos megkülönböztetés, családjaik a legjobb ellátást kapják meg, ők maguk pedig hosszú és egészséges életet éljenek. Zárszavában az államtitkár megköszönte az alapítvány munkáját.

Kosznáné dr. Pula Ilona felszólalásában összegzett és visszatekintett az időben, hogy felmutassa, mennyire fontos a jövőkép alakítása. Mint mondta, elvetettek egy magot, amely kicsírázott, amelyet féltő, óvó kezek vettek gondjaikba, így mára erős, szerteágazó gyökerekkel rendelkező fa lett belőle. Törzsét a szülői közösség alkotja, az ágak pedig a diaboló gyermekeket.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

– A fa tehát él, tovább hajtja az ágait, és megmarad a jövő generációi számára. A jelkép azért különleges, mert az anyagias, irigy, sivár, egyszerű, buta dolgokat kiemelő világban a törtetés, a bántás, az oda nem figyelés, az alapvető emberi értékek sutba dobása mellett sikerült létrehozniuk egy olyan közösséget, amelyben a szülők és a gyermekek egyaránt számíthatnak egymásra – hangsúlyozta az alapítvány elnöke. Hozzáfűzte, nyitott lélekkel várnak minden segítségre szoruló gyermeket és szülőt, és minden segíteni akaró magánszemélyt, vállalkozást, céget.

Az ünnepi beszédek után a Hétpettyes Angyalok szórakoztató műsora következett, amelyet a fellépők a Hétperces hírpercekben, vagyis a hétpettyes híradóban foglaltak össze. Az összeállításban gyermek, szülő és kuratóriumi tag, elnök és szervező egyaránt fellépett és nevettetett. A tréfás kisjeleneteket tánc és szólóének színesítette.

A „határtalanság” jegyében az estre a Székelyföld is elküldte angyalkáját, és a Diaboló Hírmondó legújabb száma is elkészült erre az alkalomra.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)