Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kiemelkedő matematikasikerek

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. K. I. • MAGAZIN • 2018. április 12. 17:00
Kiemelkedő matematikasikerek
Hírek a Magvető Református Általános Iskolából

Iskolánk 8. évfolyamos diákjai: Herdeló Csongor, Székács Kristóf és Székács Márk évek óta sikeresen képviselik iskolánkat matematika tantárgyból, szebbnél szebb eredményeket elérve.

Felkészítő pedagógusuk: Csillagné Szentgyörgyi Ágnes, aki 2004 óta dolgozik iskolánkban, elmondta, hogy a sikerhez vezető út kitartó szorgalmat, maximális tantárgyi felkészültséget, sok befektetett energiát igényel a fiúktól. Szívesen oldanak meg versenyfeladatokat, akár a szabadidejükben is. Öröm nézni, milyen eredeti gondolatokkal, ötletekkel rendelkeznek egy-egy matematikai problémával kapcsolatban. Nagyon jó barátságban vannak, drukkolnak egymásnak, szívesen segítik egymást, még akkor is, ha egy-egy verseny idejére egymás vetélytársaivá válnak. Erős csapatszellem alakult ki közöttük, melynek eredményeképpen évek óta sikeresen szerepelnek a Bolyai Matematika Csapatversenyen. Idén a megyei forduló megnyerése után a Kárpát-medencei döntőben VII. helyezést érték el. Évente részt vettek a Zrínyi Ilona megyei matematikaversenyen, ahol már három éve a dobogó legfelső fokán állhattak csapatversenyben. Egyénileg is kimagasló teljesítményt nyújtanak, e tanévben Márk harmadik, Kristóf ötödik és Csongi a kilencedik helyen végzett. Természetesen, az elért sikerekhez a családjuk támogatása is nagymértékben hozzájárult.

Túl már számos kihíváson, de még a tanév végéig jó néhány vetélkedés vár rájuk, ám lelkesedésük a matematika iránt változatlan. Öröm ilyen szorgalmas és tehetséges tanítványokkal együtt dolgozni.

A gyermekek elmondása szerint Ági néni órái izgalmasak, szívesen használ informatikai eszközöket, mindig jókedvvel és szeretettel fordul feléjük. Szabadidejét rájuk áldozva készíti fel őket a versenyekre, állandóan, szinte nap mint nap. A megmérettetések előtt és közben is izgul értük, és mindig büszke rájuk. Örömüket, bánatukat mindig megoszthatják vele. A gyerekek biztosak abban, hogy a gimnáziumban is jól fogják venni az akadályokat. Szerintük a Magyar szinonimaszótárba a legjobb tanár címszó mellé érdemes lenne odaírni a Csillagné Ági néni nevet.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)