Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A kiváló és a legjobb

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. M. S. • MAGAZIN • 2018. április 12. 15:25
A kiváló és a legjobb
Hírek az 5-ös általános iskolából

Képünkön jobbról balra: Szegedi Réka Panna és Veres Dóra

Fotó: 5. számú általános iskola 

Lotz János nemzetközileg elismert kutató, nyelvész volt. Stockholmban és a New York-i Columbia Egyetemen tanított, és egész életét a nyelvtudományoknak szentelte.

A bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium híven őrzi egykori kiváló tanítványának emlékét, és tiszteletére 11 évvel ezelőtt életre hívta a Lotz János szövegértési és helyesírási versenyt, mely a következő évben vált országossá.

Békés megye általános iskolái közül az 5. Számú Általános Iskola juttatott el elsőként diákot az országos fordulóra. A tíz év alatt 11 „Lila” iskolás küzdötte be magát a tízes döntőbe. Idén két tanuló kapott meghívást az országos megmérettetésre, melyet március 23–24-én rendeztek meg a „Völgység fővárosában”.

A hetedikesek között Veres Dóra 5. helyezést ért el, a nyolcadikos Szegedi Réka Panna pedig – aki tavaly már dobogós, 3. helyezett volt – nagy fölénnyel megnyerte az országos versenyt. A versenyzők több hónapig tartó felkészülését Kovácsné Megyeri Anna (Dóra) és Tóthné Bodó Mária (Réka) magyartanár segítette.

Az 5-ös iskolában a továbbiakban is kiemelten, nagy szakmai hozzáértéssel foglalkoznak a tehetséges tanulókkal mind a sportban, mind a tantárgyi, illetve a művészeti képzés terén. A jövőre jubiláló iskola 40 évét jegyző „emlékkönyv” egyik lapján minden bizonnyal megőrződik e két ifjú nyelvész nagyszerű teljesítménye.               

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)