Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Karácsonyis diák a Bendegúz Nyelvész országos döntőjén

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • M. Z. M. A. • MAGAZIN • 2018. április 06. 16:45
Karácsonyis diák a Bendegúz Nyelvész országos döntőjén
Hírek a Karácsonyi-iskolából

Molnár Eszter és tanára, Mári Zoltánné Mészáros Andrea 

Fotó: Karácsonyi János katolikus általános iskola

A Bendegúz Nyelvész nyelvtanverseny megyei fordulóját március 23-án rendezték meg Békéscsabán, a Lencsési Általános Iskolában. Iskolánkat öt tanuló képviselte a versenyen.

A megmérettetésre az iskolai forduló legkiválóbb tanulói jutottak be, évfolyamonként a legjobb harminc diák Békés megyéből.

A feladatsor a magyar nyelvtan számos ágazatának területét érinti: helyes nyelvhasználat, szókincs, nyelvi kreativitás, helyesírás, anyanyelvi érdekességek, hangtan- és jelentéstani ismeretek.

Molnár Eszter 5. b osztályos tanuló már hetek óta szorgalmasan készült a megyei megmérettetésre, párhuzamosan az Arany János magyarverseny országos döntőjével.

Ennek a versenynek a megyei fordulóján (minden évfolyamon) az első nyolc diákot díjazták, így külön öröm és büszkeség volt számunkra, hogy Molnár Eszter Békés megyében a legjobbnak bizonyult az 5. évfolyamosok között, azaz 1. helyezést ért el. Így – iskolánk történetében először – karácsonyis diák képviseli Békés megyét a szegedi országos döntőn május 12-én.

Szeretettel gratulálunk Eszternek, további örömteli, eredményes versenyzést kívánunk, és kitartó, állhatatos felkészülést az országos döntőre! 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)