Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Bemutatták a Top 100 – Békés megye gazdasága című kiadványt

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2018. február 03. 14:00
Bemutatták a Top 100 – Békés megye gazdasága című kiadványt
Megtartotta évnyitó rendezvényét a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Gazdasági évnyitót és fórumot tartott a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara február 2-án a békéscsabai Phaedra Rendezvényközpontban. Az eseményen többek között Vitályos Eszter, az európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár tartott előadást. A fórumot Orosz Tivadar, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke nyitotta meg.

orosz tivadar

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Orosz Tivadar megnyitójából kiderült: a fórumot idén is a Top 100 – Békés megye gazdasága című kiadvány megjelenéséhez igazították, amely a száz legnagyobb Békés megyei vállalkozót, valamint a megye gazdasági helyzetéről készült elemzéseket tartalmazza.

– Ennek a segítségével megállapíthatjuk, hogy hol tartunk, mit kellene tennünk annak érdekében, hogy Békés megye gazdaságilag fejlettebb, erősebb legyen – mondta a kamara elnöke. – Sajnos azt kell mondanom, hogy a rendszerváltás óta Békés megye zuhant a legtöbbet a gazdasági teljesítőképesség tekintetében: a hetedik helyről a tizennyolcadikra. Leszakadó megye vagyunk tehát, de úgy tűnik, hogy javuló teljesítményekkel, több forrásbevonással megváltoztatható a helyzet.

A beszédből kiderült, hogy a foglalkoztatás terén sikerült javulni az elmúlt időszakban, a tőkevonzó képesség tekintetében viszont ismét a lista végén van a megyénk, így ezen a területen jelentős előrelépésre van szükség. Ehhez nagymértékű állami szerepvállalás szükséges, talán nagyobb mértékben is, mint az ország többi részén.

Megnyitója végén Orosz Tivadar megköszönte az együttműködést a kamara partnereinek, valamint külön kiemelte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságát és a Központi Statisztikai Hivatalt, amelyek a Top 100-kiadvány elkészítésében vállaltak oroszlánrészt.

Az évnyitó folytatásában a szakmai előadások következtek: elsőként Kovács Tamás, a NAV Békés Megyei Igazgatóságának igazgatója beszélt a Top 100-kiadvány részleteiről, majd Freid Mónika, a KSH elnökhelyettese Magyarország és Békés megye gazdaságáról beszélt a közönségnek. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a migráció és gazdaság összefüggéseit taglalta, az előadások sorát pedig Vitályos Eszter beszéde zárta.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)