Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Pénteken 13 fok is lehet az országban, Gyulán csak 6

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MTI • HÍREK • 2018. január 25. 17:03
Pénteken 13 fok is lehet az országban, Gyulán csak 6
Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti

Változóan felhős időre számíthatunk, pénteken főként az ország északi felén valószínű több és vastagabb felhőzet, délen süthet ki hosszabb időre a nap. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken általában 7 és 13, az ország északkeleti harmadán 1 és 6 fok között várható.

Időjárási helyzet Európában

A Vizcayai-öböltől a Benelux államokon át egészen Dél-Skandináviáig frontrendszer húzódik. Néhány 100 km-s környezetében erősen felhős vagy borult az ég, többfelé esik az eső, a ciklon melegfrontja előtt - Oroszország európai területén - pedig havazik. Sok a felhő és helyenként havazik a Fekete-tenger déli, délkeleti medencéjében is, és az oda lejutott hideg levegő hatására a sokévi átlagnál hidegebb is az idő. Ugyanakkor a Földközi-tenger délnyugati medencéjétől a Kárpát-medencén át egészen a Kelet-európai-síkság déli részéig köztes magasnyomás húzódik. Területén alapvetően napos, több helyen enyhe az idő. A legmelegebb továbbra is Dél-Spanyolországban van, ahol a délutáni órákra 20, 21 fokig emelkedik a hőmérséklet. Péntek estig az említett nyugati frontrendszer bár kissé keletebbre mozdul el, de a Kárpát-medence időjárására lényeges hatással nem lesz, folytatódik a változón felhős, enyhe idő.

Várható időjárás az ország területén péntek estig

Változóan felhős időre számíthatunk, pénteken főként az ország északi felén valószínű több és vastagabb felhőzet, délen süthet ki hosszabb időre a nap. Csapadék nem várható. A déli, délnyugati szél a Dunántúlon megélénkül, néhol meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +3 és -5 fok között alakul, a Dunántúlon lesz enyhébb a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken általában 7 és 13, az ország északkeleti harmadán 1 és 6 fok között várható.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)