Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ideje van a metszésnek

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pomázi Ferenc • MAGAZIN • 2018. január 21. 07:00
Ideje van a metszésnek
Karácsonyfamentés

Képünk illusztráció

Forrás: Capitalbonsai.wordpress.com

Tisztelt Kertbarátnők és Kertbarátok! 

Az időjárás a fő meghatározója a kertben való munkálódásoknak. Ilyenkor talán elsődleges lehet a gyökeres karácsonyfák kimentése a lakásból, ha nagyon muszáj! 

Amennyiben a fa nagyságához mérten megfelelő méretű edényben van, akkor nem muszáj kiültetni, hiszen lelkiismeretes gondozással jövő karácsonyig szépen megtarthatjuk. Fontos: a fák lombja szélesebb, mint alatta a tartóedény vagy az ültetőgödör, melyhez az esővíz nem jut el közvetlenül. Öntözéskor ezt vegyük figyelembe. Ha lehetőségünk van kitenni az esőre a fáinkat, egy pár nap alatt szinte megújulnak.

A nagy páratartalom miatt a vermelt, pincében lévő terményeket ellenőrizzük le, mert könnyen érhet meglepetés minket. Ilyenkor a gombák, baktériumok gyorsan felszaporodnak, főleg, hogy az évszakhoz képest még melegebb is van.

A betárolt dísznövények (leander, datúra, encián, muskátli) állapotát is ellenőrizzük a kártevők miatt! Amennyiben megjelentek, kezeljük le őket, mert tavaszig tönkremehetnek, vagy olyan esztétikai romlást szenvednek el, amit utólag már nehéz lesz helyrehozni. A gumós növényeinkre is nézzünk rá – a minimális nedvesen tartás miatt. 

A metszéseket országszerte elkezdték a gazdák. Mi se várjunk tovább!

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)