Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Óvjuk szobanövényeinket!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pomázi Ferenc • MAGAZIN • 2017. december 10. 07:00
Óvjuk szobanövényeinket!
Télen fontosak a növényvédelmi intézkedések

képünk illusztráció

Forrás: Pinterest.com

Tisztelt Kertbarátnők és Kertbarátok!

A szobanövényeink talán ilyenkor élik a legrosszabb napjaikat. Mindent meg kell ilyenkor tennünk, hogy átvészeljék ezeket a sötét napokat a száraz, meleg szobákban.

Először vegyük szemre a növényeket, hogy a betegségek vagy kártevők közül nem háborgatja-e valami őket. Többnyire a pajzstetvek és az atkák szoktak alattomban elszaporodni a téli pihenő alatt. Itt-ott előfordulhatnak levéltetvek és ugróvillások, de ezek ritkábban. A pajzstetvek, levéltetvek és ugróvillások ellen erősebb felszaporodás esetén a mospilános oldattal való beöntözés jó eredményt fog hozni, ugyanis ez gyökéren keresztül is felszívódik a növényekbe. Sajnos az atkafélék ellen csak minimális hatása van, ezért azok ellen aeroszolos Bioinszekt a jó megoldás. Nem szagosítja (büdösíti) be a lakást (két hét múlva meg lehet ismételni a befújást – a biztos hatás miatt).

Természetesen a többi szobanövényt is le lehet kezelni egyfajta megelőző védekezés gyanánt. A gombabetegségek közül leginkább a botritiszek és a rozsda, amelyek rendszeresen megjelennek a növényeinken, főleg ha sokat öntözzük őket. Topsin-Metil és Polyram kombinációja lefedi szinte az összes betegséget. Ezeket a növényvédelmi kezeléseket a beteleltetett dézsás növényekre is alkalmazhatjuk.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)