Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Fürdővárosi sznúkercsaták

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2017. november 26. 09:00
Fürdővárosi sznúkercsaták
A Romantika Játékszalonban gyűlnek össze a zöld posztó gyulai királyai

A Romantika Játékszalon ad otthont a gyulai snooker bajnokság küzdelmeinek. A dákóval vívott párharcokról Tari Viktor ötletgazdát és üzletvezetőt kérdeztük.

____Eredeti-E127E8D2-A094-467D-BCB4-FFEDF3AB5C6.jpeg

A fürdővárosban is összecsaphatnak a snooker szerelmesei

 

Ahogy azt Tari Viktortól megtudtuk, a bajnokság már elindult, amelyben 14 versenyző golyózza ki egymást.

– Az indulókat két csoportra osztottuk, így 7-7 versenyző játszik egymás ellen körmérkőzéses rendszerben, amelyből 4-4 játékos jut tovább az egyenes kieséses szakaszba. Az ötszörös világbajnok Ronnie O’Sullivan neve által fémjelzett  sportág fürdővárosi képviselői a nemzetközi szabályok szerint lökdösik le a fordulókat.

A játékot frame-ekre játszák, a játékban az nyeri a framet aki több pontot lök. A csoportmérkőzések 7 frameből állnak, amiből a legjobb nyolc közötti csaták során 9 frameből, az elődöntőkben 11 frameből, a helyosztókban pedig 13 frameből kell megnyernie végül a kupát  a győzelemre éhes biliárdosoknak.

A játékosok nem csak a dicsőségért állnak az asztalok elé, hiszen a versenysorozat végén az első négy játékost komoly díjakkal ajándékozzák meg a szervezők.

A nyolc héten áttartó „zsebelés” során a játékosok egymás közt beszélik meg a mérkőzések időpontjait, hiszen ez egy amatőr bajnokság. Mint azt Tari Viktor hangsúlyozta, a játékosok annak ellenére is fair módon állnak egymáshoz, hogy nem minden mérkőzésen van jelen mérkőzésvezető.

– Ez a sorozat a versenyzőknek  a kihívásról és a kupákról szól, de az én célom egy közösségi tér létrehozása és új emberi kapcsolatok teremtése – mondta el a bajnokság krédóját Tari Viktor.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)