Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Mákos, fahéjas és kurkumás mézet is zsűriztek az idei mézfesztivál ítészei

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2017. november 25. 09:00
Mákos, fahéjas és kurkumás mézet is zsűriztek az idei mézfesztivál ítészei
Még soha nem érkezett ennyi nevezés a fürdővárosi mézünnep versenyére

November 24-én zajlott le a 2017-es Gyulai Méz- és Mézeskalács Fesztivál keretében megrendezett Év méze verseny zsűrizése, a gyulai Esze Tamás utcai Civil Házban. 

tizenöt tagú zsűri véleményezte idén a mézeket

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

Ahogy azt a helyszínen Árgyelán János versenyigazgatótól megtudtuk, a szakmai zsűri idén 15 tagból áll.

– Legtöbbjük méhészként tevékenykedik. Számos szempontot kell figyelembe venniük az értékelés során, hiszen figyelniük kellett arra hogy a fajtára jellemző színnel rendelkezik-e az adott méz, de a cukortartalmat is megvizsgálták, és természetesen az íz és az állag sem maradt ki az értékelés szempontjai közül – emelte ki.

– Még sohasem érkezett ennyi méz a versenyre, csak akácból 103 mézmintát kaptunk. Annak ellenére, hogy a szezon lehetett volna jobb is, úgy tűnik, mégis születtek remek termékek idén is – tette hozzá.

A versenyigazgató azt is elárulta, hogy az idei év különlegessége az édesharmatméz, aminek virágportartalma kevesebb, de beltartalmi értéke kifejezetten magas. Kiemelte: az idei évben összesen 353 nevezés érkezett, ami 30%-os emelkedést jelent a tavalyi adatokhoz képest.

A versenyben nyolc kategóriában választanak első helyezetteket, közülük a legjobb minőségű nyeri el végül az Év Kiváló Magyar Méze titulust.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)