Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - „A szív művei halhatatlanok”

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • G. K. E. KULTÚRA • 2017. november 21. 14:15
„A szív művei halhatatlanok”
Drótvarázslat a Postagalériában

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Gurzó K. Enikő

Szereted a csodaszépet és az ékszert, de nem költenél rá sokat? Irány a gyulai Postagaléria!

– Valahányszor Gyulára jövök (Kecskemétről) gyógykezelésre, nem mulasztom el a Postagalériát megtekinteni. Most sem csalódtam! A drót, a hideg anyag milyen hajlékony, kifejező formává alakul avatott kézben, szívben! („A szív művei halhatatlanok!” – Gárdonyi-idézet) – olvastuk a gyulai Postagaléria vendégkönyvében. Aztán körülnéztünk.

Az Eszperantó téri hivatal ügyfélfogadó terében most egy olyan kiállítás tekinthető meg, amely a téli ünnepek közeledtével talán még a segítségünkre is lehet. Fülbevalók, gyűrűk, karperecek, masnik és nyakékek sokaságában, színek és formák végtelen gazdagságában gyönyörködhetünk a számlák kifizetésére várakozva.

A kellemes pillanatokról ezúttal Szabó Emese gondoskodik, aki már évek óta csavarja, fonja, formálja, örvözi drótjait. Sokan ismerik Gyulán, és a Postagalériában is bemutatkozott már, ám ha tehetik, szánjanak rá egy kis időt, vessenek egy-két közeli pillantást válogatott munkáira. Az alkotás előzményeiről és a művészről a helyszínen kifüggesztett felvezető, bemutatkozó szövegből tudhatnak meg többet.

Szabó Emese Drótvarázslat című tárlata december 10-ig tekinthető meg az Eszperantó téri posta nyitvatartási idejében, szombaton is, délig.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Gurzó K. Enikő 

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)